Umicore

Umicore gaat op zoek naar 30 nieuwe medewerkers

BRUGGE – Umicore Speciality Materials blijkt in Brugge te groeien als kool. Dit brengt ook een zoektocht mee naar nieuwe werknemers. HR-managers Jensen Verhelle en Frank Debels zijn in deze fase op zoek naar liefst 30 nieuwkomers: van operatoren over laboranten tot logistieke medewerkers.

2019 wordt een belangrijk jaar voor Umicore Speciality Materials Brugge (USMB). Dat staat nu al vast. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanmaak van allerlei chemicaliën die hun toepassing vinden in de meest uiteenlopende industriële sectoren. De groeiende vraag naar producten is mede het gevolg van de sterke R&D-inslag van de fabriek in Brugge. Dit leidt naar een reeks innovatieve producten op het vlak van technologie, ecologie of de productie van materialen.

“In 2019 breiden we onze capaciteit uit, onder meer een gevolg van het groeiend succes in de afzetmarkt van katalysatoren”, heet het bij USMB. “Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe productielijnen. Die uitbreiding is ook een goede zaak voor de werkgelegenheid. We gaan van de huidige 100 medewerkers naar 130. Onze succesfactoren zijn flexibiliteit, directe betrokkenheid met de medewerkers en een open communicatiepolitiek omtrent de te volgen strategie om de doelen te bereiken.”

info: www.csm.umicore.com