Effix DSC_6385

EFFIX neemt nieuwe start in nieuwe thuis

WAREGEM – Veertien jaar geleden startte de toen nog jonge twintiger Geoffrey Vander Schelden met het verlenen van IT-diensten aan vrienden en familie maar reeds snel werd de stap gezet naar zelfstandigen en bedrijven voor het
opbouwen en beveiligen van hun bedrijfsnetwerk. EFFIX heeft 1.600 klanten in portfolio en heeft ook drie eigen datacentra. Rond deze tijd nam het bedrijf zijn intrek in nieuwe gebouwen. 

Vandaag luistert het resultaat van de jarenlange groei naar de naam EFFIX en is de organisatie uitgegroeid tot een volwassen onderneming met een twaalfkoppig team en een geoliede structuur. Nog meer dan voorheen ligt de focus op de architectuur en implementatie van IT-oplossingen voor ondernemingen, gaande van het leveren en configureren van alle hardware, het ontwerpen en vormgeven van het netwerk en zorgen voor een veilige en betrouwbare verbinding met het wereldwijde internet. Van groot belang hierbij is het kennen van de noden en verwachtingen van de klanten, zodat voor elk van hen de beste oplossing uit de bus komt.
“Maximale prestaties waar nodig, minimale kosten waar mogelijk.” Dat is in het kort gezegd de visie van EFFIX bij het uittekenen van
de IT-infrastructuur van de klanten, geeft Geoffrey Vander Schelden mee. “Een goed werkende IT-omgeving is vandaag onmisbaar, maar dat wil daarom niet zeggen dat we per definitie altijd voor de duurste oplossingen moeten kiezen”, aldus Vander Schelden. “Dien ik als ondernemer met lokale IT-infrastructuur te werken of toch maar beter in de Cloud? Welke e-mailoplossing is het meest geschikt voor mijn organisatie? Hoe kan ik voor mijn organisatie in een betrouwbare en betaalbare back-up voorzien, met een zo groot mogelijke business continuity en een zo klein mogelijke recovery time in geval van een incident, zoals brand- of waterschade. Is mijn netwerk wel voldoende beveiligd tegen alle mogelijke risico’s, zowel van buitenaf als van binnenuit de organisatie? Allemaal bijzonder actuele vragen die elke ondernemer zich stelt, of toch zou moeten stellen.
EFFIX stelt zich tot doel om kmo’s pasklare antwoorden te bieden op al deze pertinente vragen. Elke organisatie heeft specifieke kenmerken en daar willen wij bijzondere aandacht voor hebben.”