manuel kartel sarah ok

Paul Dreze van Paul’s Boutique opent tacozaak in Kortrijk

Kortrijk- Het horeca-parcours van Paul Dreze is indrukwekkend. De 53-jarige Kortrijkenaar lag aan de basis van oa. ‘De Blauwe Frituur’ (ondertussen ‘de beste frituur van het land’) en ‘Same Same but diferent’ (mix van traditionele Thaise gerechten en de Belgische keuken). Hij was tussendoor in zijn thuisstad ook even uitbater van ‘De Vagant’.

Hij realiseerde enkele jaren terug ook het hamburgersucces ‘Paul’s Boutique’ dat in een paar jaar vanuit Kortrijk uitwaaide naar Antwerpen, Gent, Brugge en Ieper… En nu verkocht hij zijn Kortrijkse Paul’s Boutique in de Kleine Sint-Jansstraat aan El Idrissi Badr-Eddin. Paul’s Boutique blijft dus gewoon open. Paul Dreze trekt nu dichtbij de verlaagde Kortrijkse Leieboorden de Latijns-Amerikaanse toer op. Hij neemt in de Leiestraat een nieuwe start met ‘Manuel Kartel’ waar hij naar eigen zeggen ‘de lekkerste taco’s, nacho’s en burrito’s van de regio’.
In Manuel Kartel staan taco’ en burrito’s centraal, twee Mexicaanse delicatessen. “Ik zocht en vond een nieuwe uitdaging. En nu Midden- en Zuid-Amerikaans eten echt doorbreekt, ben ik ervan overtuigd dat ook Kortrijk zal vallen voor ons aanbod. De gezondheidstrend valt niet te ontkennen en verspreidt zich snel over de hele wereld. Daar pikken we met taco’s, burrito’s en warme broodjes met zuiderse vullingen bij aan. Ze zijn snel klaar te maken fastfood, maar zijn tegelijk gezond en vetarm, met gaar vlees en vol groentjes.”
Manuel Kartel wordt een echt latinorestaurant. De kokkin Angelica Vasquez is een Chileense. Haar zoon Daniël helpt mee. Het concept is uitgewerkt door Freddie Deltour van grafisch ontwerpbureau Storm uit Kortrijk, terwijl de kleurrijke inrichting het werk is van interieur design-artiest Guillaume Caron. Je zal in Manuel Kartel kunnen eten, maar er zal ook een takeaway zijn via Deliveroo. “Ik heb meer dan vijf maanden naar een geschikt pand gezocht, tot we deze betaalbare locatie in de Leiestraat vonden. We zitten hier goed, want er passeren veel mensen, tussen de Grote Markt en verlaagde Leieboorden. Je kan eten vanaf 7 euro, simpel en lekker. kan ook iets kunnen drinken in Manuel Kartel. Zo gaan we hier oa. lekkere cocktails op basis van tequila maken en bieden Mexicaanse biertjes aan.”
Paul Dreze gaat naast Manuel Kartel, ook een foodtruck inrichten, om met zijn taco’s en burrito’s naar evenementen te rijden, een vat tequila achteraan inbegrepen. De komst van Manuel Kartel werkt blijkbaar inspirerend, want in de Leiestraat 4, aan de kant van de Grote Markt, is sinds kort French Taco’s geopend.