Wagens van Axintor.

Rekruteren in het buitenland? Axintor Interim maakt het je gemakkelijk

Arbeidskrachten die vanuit Polen, Spanje of Roemenië naar België komen, hebben niet altijd een eigen wagen mee. Vlot en tijdig op het werk raken, is voor hen dan ook een hele uitdaging. Axintor Interim bedacht de ideale oplossing: de Axintor-wagen, -scooter of -fiets. Die krijgen buitenlandse uitzendkrachten ter beschikking zodra ze in België aankomen.

De schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe. Zeker in West-Vlaanderen wordt het hoe langer hoe moeilijker om vacatures in te vullen. Meer een meer werkgevers beslissen daarom om over de eigen landsgrenzen te rekruteren. Hiervoor rekenen ze op de hulp van Axintor Interim, dat zich al bijna tien jaar op de rekrutering van buitenlandse uitzendkrachten toelegt.

Voor de zoektocht naar geschikte kandidaten werkt Axintor Interim nauw samen met lokale selectiepartners in Roemenië, Polen, Litouwen, Spanje…. Kandidaten worden tweemaal gescreend, eerst in hun thuisland en daarna in België, door de consulenten van Axintor Interim. Die gaan niet over een nacht ijs: er wordt uitgebreid gepolst naar de motivatie, talenkennis en ervaring voor een kandidaat aan een werkgever in België wordt voorgesteld. Ook het bedrijf zelf krijgt de kans om met de uitzendkracht te bellen of te skypen. Op die manier kunnen de verwachtingen aan beide kanten worden afgestemd. De uiteindelijke beslissing neemt de consulent in samenspraak met de klant.

Mobiele uitzendkrachten

Is er een match, dan regelt Axintor Interim de administratie, de verhuis en de huisvesting in België. De nieuwkomers mogen rekenen op een warm onthaal en een intensieve begeleiding door de coördinatoren Roel en Tomasz. Bij aankomst geven ze een rondleiding in het Axintor-huis dat ze zullen bewonen en bespreken ze de arbeidscontracten en –reglementen in detail. Ook het vervoer van en naar het werk komt tijdens dat gesprek ter sprake. Heeft de uitzendkracht geen eigen wagen, fiets of scooter, dan krijgt ie er eentje van Axintor Interim ter beschikking. Wat het wordt, hangt af van de afstand tot de werkplek. In totaal beschikt Axintor Interim momenteel over 30 wagens, 34 scooters en 27 fietsen.

Samenwerken met Axintor Interim? Neem alvast een kijkje op de website of stuur een mailtje.