Lamett France

Lamett zet strategische stap in de Hexagoon

WAREGEM – Lamett, producent en verdeler van parket en parket vinyl, heeft deze week de aankoop afgerond van een zagerij in Frankrijk. Reeds enkele maanden geleden werd het proces opgestart om de Franse zagerij Challiou in de buurt van Tours aan te kopen. Na een uitgebreide ‘due diligence’ en een zeer lang administratief proces, kon finaal de akte verleden worden voor de notaris. Lamett ziet de overname als een vorm van verticale integratie.

Pascale Courtin van Lamett was bij de ondertekening aanwezig en wijst op het moeizame doorloopproces. “De inbreng van Deloitte België, in extenso Frankrijk, en een legaal team waren nodig om alles in goede banen te leiden”, aldus Courtin. “Het heeft toch heel wat voeten in de aarde gehad om aan de Franse vereisten te voldoen.” Volgens Bruno Descamps, managing director van Lamett, past de aankoop van deze zagerij in een duidelijke strategie om meer verticaal te gaan en meer impact te hebben op het proces. “Na de aankoop van de grootste productie van massief parket in Europa, Morava Wood, moesten we ons verzekeren van voldoende grondstoffen”, aldus Descamps.

Antoine Babolat zal de CEO worden van de zagerij. Hij is ook reeds CEO van Morava Wood waar hij kan terugvallen op een sterk team dat dagelijks de zaken mee aanstuurt. Met de eerdere aankoop van Morava Wood waren reeds zeer grote bedragen gemoeid. Naast de aankoop werd er immers ook fors geïnvesteerd in nieuwe machines. De aankoop van deze zagerij omvat naast het cliënteel en de machines, ook alle gebouwen en alle gronden. (20.000 m²). Bij Lamett Europe, met hoofdzetel in Waregem, werken 300 medewerkers en de omzet schommelt rond de 40 miljoen euro.