Bekaert IDC_people

BekaertDeslee wil op diverse domeinen de innovatie voor zijn

WAREGEM – BekaertDeslee, de wereldleider en specialist in matrasstsoffen en –hoezen, nam zijn gloednieuw Innovatie & Design Centrum (IDC) in gebruik. Het nieuwe en 3.575 m² grote gebouw bevindt zich in Groenbek, het bedrijventerrein gelegen recht tegenover het hoofdkwartier van BekaertDeslee in Waregem. Het IDC moet de nieuwe thuis zijn voor het creatieve en technologische hart van de groep. Kortom een pilootfabriek waar R&D, engineering, design, marketing en communicatie zich allemaal onder één dak bevindt.

BekaertDeslee IDC verbindt de 9 fabrieken van over de hele wereld in één groot virtueel netwerk, dat de wereld scant op zoek naar nieuwe slaaptechnologieën. Deze wereldwijde ‘radar’ moet de groep in staat stellen om opkomende technologieën op te pikken en om te zetten in innovatieve producten voor de slaapomgeving.

Het Centrum omvat ook compleet uitgeruste productiemachines. Daarnaast investeert het in de laatste technologieën op vlak van weven, breien en behandelingen. “Deze aanpak garandeert een vlekkeloze ontwikkeling van onze innovaties”, aldus het bedrijf. “Daarnaast biedt het IDC lokale training aan in onze buitenlandse locaties om een snelle integratie van de nieuwe innovaties te bestendigen. Samenwerken op globale basis staat ons toe om op de meest snelle en efficiënte manier te werken.”

Een veelzijdig huis

BekaertDeslee IDC is ook de thuis basis van de BekaertDeslee Academy, een platform voor open innovatie. Daar worden leveranciers, klanten, wetenschappers, universiteiten en onderzoeksinstellingen uitgenodigd om samen mee te werken aan unieke producten en diensten. “Verandering en aanhoudende vooruitgang zit ingebakken in het DNA van ons bedrijf”, heet het bij BekaertDeslee. “We innoveren op vlak van design, technologie, diensten, communicatie, productie. Ons doel is om relevante innovatie naar de markt te brengen, dicht bij de consument. In onze zoektocht naar het brengen van verbeterde slaapkwaliteit worden we geholpen door een stijgend inzicht bij de bevolking dat slaap belangrijk is voor onze gezondheid, mentaal welzijn en prestaties.”

BekaertDeslee is een specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel, matrashoezen en creatieve slaapoplossingen. De hoofdzetel bevindt zich in Waregem. BekaertDeslee maakt deel uit van Haniel, een groep van bedrijven gevestigd in Duisburg. BekaertDeslee stelt wereldwijd 2500  mensen te werk op 26 locaties in 6 continenten.