Makkier Harelbeke

Makkie opent nu ook kantoor in Harelbeke

HARELBEKE – Het dienstenbedrijf Makkie opende zopas een nagelnieuw kantoor in het hart van Harelbeke. Het is het dertiende filiaal in West-Vlaanderen en daar zal het vermoedelijk niet bij blijven want Makkie toont zich op alle vlak ambitieus.  

Makkie is  samen met zusterbedrijf Dienstenaanhuis onderdeel van Group Daenens, met zetel in Brugge. Group Daenens, een onafhankelijk familiebedrijf, is de grootste speler van West-Vlaanderen in de sector van huishoudelijke hulp via dienstencheques. Groeibedrijf Makkie stuurt nu in Harelbeke Ellen Puype in het veld als kantoorverantwoordelijke. Ze moet een team van 73 toegewijde huishoudhulpen begeleiden. Zij zijn aan de slag bij circa 500 klanten in de regio. Ellen Puype ziet een brede doelgroep: “Ons kantoor in Harelbeke is gelegen in de Marktstraat, waar ook scholen, stadhuis, mutualiteiten, banken en straks ook het vernieuwde marktplein te vinden is. Deze straat is tevens een belangrijke verbindingsweg tussen Kortrijk naar Waregem, wat onze naambekendheid in die regio wellicht zal versterken.”

Cindy Verté, manager bij Makkie, bestempelt het nieuwe kantoor als een belangrijke strategische investering. Van december 2012 tot eind 2014 had Makkie een kantoor in de industriezone van Kuurne. “Na de sluiting van dit kantoor hebben we de aansturing van deze regio ondergebracht in ons hoofdkantoor in Kortrijk”, aldus Cindy Verthé. “Omdat we in deze streek toch al jaren actief zijn en we veel huishoudhulpen hebben uit Harelbeke zelf, hebben we de tijd genomen om een geschikt pand te zoeken in deze stad. Zo staan we terug dichter bij onze huishoudhulpen en zijn we gemakkelijker bereikbaar bij vragen van klanten en medewerkers. We geloven ook in een verdere groei van deze regio omdat Harelbeke blijft investeren in stadsvernieuwingen. Denken we maar aan de Leiewerken, het nieuwe marktplein en de vele nieuwe verkavelingen en zorgflats. Het aantal inwoners en huishoudens blijft elk jaar stijgen en naar dienstverlening en tewerkstelling toe kunnen wij ons steentje bijdragen. Wij zijn overigens constant op zoek naar extra medewerkers.”

Historiek en missie

Makkie werd in 2004 opgericht als één van pioniers in West-Vlaanderen binnen de sector van de dienstencheques. De onderneming heeft zijn wortels in de sociale economie in de regio Kortrijk (Kanaal 127) en nog altijd wordt de sociale dimensie hoog in het vaandel gedragen. Makkie is uitgegroeid tot een belangrijke werkgever en steunt vandaag op een team van 1.051 huishoudhulpen en 26 bedienden. Die zijn in heel West-Vlaanderen actief via een netwerk van 13 kantoren en 4 strijkateliers. Hiermee worden ruim 9.000 particuliere klanten bereikt. Het grootste strijkatelier is gevestigd aan de industriezone van Stasegem. Makkie zet ook sterk in op diversiteit binnen ons team in deze krappe arbeidsmarkt, met ook aandacht voor 65 plussers. In 2017 realiseerde onze onderneming 18,1 miljoen euro omzet, een stijging van 1,5% in vergelijking met 2016.