ICO Zeebrugge

Japanse ICO laat de zon rijzen in Zeebrugge

ZEEBRUGGE – International Car Operators (ICO) heeft een concessie getekend met Port of Zeebrugge om de Bastenakenterminal uit te breiden met 54 hectare. De totale oppervlakte zal dan 300 hectare bedragen, wat het mogelijk maakt om 16 autoschepen terzelfdertijd te behandelen. ICO opende in Zeebrugge ook zijn nieuwe hoofdzetel, 

De uitbreiding zal ICO ook de mogelijkheid bieden om de bestaande Hanze terminal te verbinden met de Bastenakenterminal. De uitbreiding, de volumegroei, het opgeleide personeel en de unieke locatie van de terminal, maakt dat ICO haar status van wereldwijde toonaangevende autoterminal versterkt. Marc Adriansens, gedelegeerd bestuurder van ICO, onderstreept dat de terminal ook wordt ontwikkeld als ‘green’ terminal met focus op zonnepanelen, windmolens, groene stroom, walstroom, enzovoort. Straks komen er op het terrein onder meer elf windturbines.

In Zeebrugge behandelt ICO elk jaar zowat 2.150.000 nieuwe auto’s afkomstig uit alle uithoeken van de wereld.  Ze worden er onder meer van opties voorzien.  Naar verwachting zal de huidige terminal in de toekomst nog worden uitgebreid.