Zeus aero

Zeus.aero maakt zachte landing in Oostende

OOSTENDE – De luchthaven van Oostende-Brugge heeft er een nieuwe carrier bij.  Zeus.aero heeft zopas zijn komst gemeld. Het bedrijf richt zich op de steeds groter wordende vraag naar tijdskritisch vrachtvervoer. Aan de basis van Zeus.aero ligt onder meer het Antwerpse The Aviation Factory, marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat.

De operationele leiding van Zeus.aero ligt in handen van Nicolas Janssen, die al heel wat ervaring heeft opgedaan in de luchtvrachtsector. “Zeus.aero profileert zich als de maatwerkspecialist van de luchtvrachtsector”, aldus Janssen. “In een wereld waar het de norm is dat iets wat vandaag online wordt besteld, morgen al geleverd wordt, is de druk op de logistieke bedrijven die dat allemaal moeten waarmaken, enorm groot. Hoewel voor dringende leveringen vrachtvervoer over de weg vaak de snelste oplossing is, kan voor afstanden van meer dan 1000 km gerust overwogen worden om een cargovliegtuig in te zetten.”

Zeus.aero ontplooit activiteiten in drie kernmarkten: dringend vervoer van onderdelen voor de automotive-industrie, vervoer van hulpgoederen en On Board Courier (OBC). De autmotive is erg belangrijkAutomobielfabrieken werken volgens het ‘just in time’ principe. Hun voorraden worden zo laag mogelijk gehouden dankzij een constante onderdelenflow. Maar soms loopt het mis en dan moeten essentiële onderdelen zo snel mogelijk bij een toeleverancier worden opgepikt en met spoed geleverd worden bij de autoconstructeur. “Door een beroep te doen op de diensten van Zeus.aero en een vliegtuig in te zetten, kan vermeden worden dat de assemblageband moet worden stilgelegd”, aldus nog Nicolas Janssen.

Humanitaire hulpgoederen

Ook als er zich een natuurramp, een catastrofe of gewoon een praktisch probleem voordoet, wil de carrier klaar staan. Nicolas Janssen: “In het kader van kostenefficiënte OBC-oplossingen maakt Zeus.aero ook gebruik van gewone lijnvluchten om kleine pakketten zoals een koffer die op vakantie vergeten werd of een waardevolle zakenpapieren, ter bestemming te brengen.  “Een van onze ‘flight riders’ stapt met de kostbare zending op de eerste beschikbare lijnvliegtuig en geeft het pakket af in de handen van de bestemmeling”, aldus Nicolas Janssen.