CCV illustratie

CCV stapt in joint venture formule

IEPER – CCV, een van de grootste payment service providers en leveranciers van betaaloplossingen in Europa, en het in Hongkong gebaseerde PAX Technology Limited, een van de toonaangevende leveranciers van elektronische betaalterminals, hebben een overeenkomst gesloten voor het opzetten van een joint venture. Het nieuwe bedrijf zal zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie en richt zich in het begin vooral op de ontwikkeling van selfservice-oplossingen voor openbaar vervoer, tankstations, parkeergarages en vendingautomaten.

Als u in ons land elektronisch betaalt, pakweg met Bancontact, dan is dat mede te danken aan het in Ieper gevestigde CCV. Het spitsbedrijf heeft echter ook internationale ambities. De joint venture met PAX is daartoe de ideale springplank. CCV, dat zijn thuisbasis heeft in het vroegere gebouw van Lernout & Hauspie, brengt haar kennis in van hardwarespecificatie, hardware-ontwikkeling en software-integratie met oplossingen van derden. PAX van zijn kant brengt zijn wereldwijde verkoopnetwerk in alsook de kennis van de ontwikkeling en productie van POS-betaalterminals (POS staat voor points of sales).

“We zien in PAX een ideale partner voor het realiseren van onze internationale ambities, ook buiten Europa”, aldus Enny van de Velden, bestuursvoorzitter van CCV. “Behalve de zakelijke voordelen die de samenwerking oplevert, delen CCV en PAX een gezamenlijke visie die uitgaat van het bieden van een prettige ervaring bij het betalen, waarbij veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit centraal staan”.