Decancq

West-Vlaamse autodealers bundelen de krachten

DEERLIJK, TIELT – De VW- en Audi garages Decancq en Veys hebben besloten om de krachten te bundelen. De filosofie achter de entente heet: samenwerking zorgt voor een betere dienstverlening. Tijdens de opendeurdagen in Deerlijk, op vrijdag 14 en zaterdag 15 september, treedt de nieuwe Groep Decancq voor het eerst als één geheel naar buiten. 

De fusie tussen de Volkswagen & Audi garages Decancq en Veys dateert van eind vorig jaar, maar wordt nu pas echt zichtbaar voor het grote publiek. De operatie kadert ook in de nieuwe distributiepolitiek van D’Ieteren Auto. Bedoeling is om het netwerk commercieel, operationeel en financieel sterker te maken met een sterke focus op de tevredenheid van de klant. Zaakvoerders Mieke Huys en Nico Boterdaele van de Tieltse garage Decancq gingen daarom het gesprek aan met hun Deerlijkse collega’s. Al snel werd besloten tot integrale samenwerking. Beide vestigingen behouden wel hun naam en structuur.

Vaste waarden

Beide garages hebben een lange traditie in het West-Vlaamse autolandschap. Garage Decancq werd in 1929 in Pittem opgericht door Jules Decancq. Zijn kinderen Ireen en Solange Decancq bouwden de garage verder uit tot ze in oktober 1994 hun levenswerk overlieten aan Nico Boterdaele en Mieke Huys. Zij gaven de bloeiende autohandel en -garage een nieuw élan door een forse schaalvergroting en een verhuizing van Pittem naar Tielt door te voeren. In 2017 werd de concessie nog verder uitgebreid met de bouw van een gloednieuwe carwash en een ultramodern bandenhotel. De totale bebouwde bedrijfsoppervlakte bedraagt er  zo’n 6.200 m².

Het verhaal van garage Veys startte al in 1928, toen Alfons Veys met een garage van General Motors startte in Avelgem. Kort na WO II ging de fakkel over naar zijn zoon Etienne. Hij startte met de verdeling van het merk Volkswagen, in de jaren ’60 kwam Audi erbij. In 1988 kwam de derde generatie Carl Veys en Hilde De Roeck aan boord en verhuisde de zaak naar de industriezone Ter Donkt in Deerlijk. In 2017 werden Nico Boterdaele en Mieke Huys eigenaar van de garage en in 2018 fusioneerde de concessie samen met Garage Decancq tot Groep Decancq. De vestiging in Deerlijk bestaat uit twee gescheiden garages: één voor Volkswagen en één voor Audi, samen goed voor een bebouwde oppervlakte van meer dan 6000 m². Bij Garage Veys zijn 27 personeelsleden tewerkgesteld.

Meer service

De keuze van Mieke en Nico om met garage Veys in zee te gaan, was al bij al snel gemaakt. “We kenden de sterke troeven van de garage”, zegt Nico. “Naast hun ruime ervaring en sterke klantenportefeuille beschikt garage Veys over de modernste diagnose-apparatuur, 13 werkbruggen, een eigen toestel voor wieluitlijning, de modernste apparatuur op gebied van airco, een volledig uitgeruste carrosserie-afdeling en een eigen spuitcabine. Er is ook een dienst voor de herstelling van alle ruitschade. Het zijn allemaal diensten die we nu op onze twee vestigingen tegelijk kunnen aanbieden, wat de kwaliteit van de VW- en Audi-service in de wijde regio natuurlijk enorm ten goede komt. Zowel het aantal stock- als tweedehandswagens is ook fors gestegen en er is continu uitwisseling tussen de garages. Zo stemmen we bijvoorbeeld onze permanentie tijdens de verlofperiodes op elkaar af, zodat de VW- en Audibestuurders altijd op een degelijke merkenservice kunnen rekenen.”