Taske Soep

Starter in de kijker: Taske Soep

OEDELEM – Met Taske Soep maakte de dynamische Tania Dobbelaere helemaal haar ondernemersdroom waar. Ze doet dit voorlopig nog in bijberoep (ze staat ook in het onderwijs) maar haar bedrijfje staat wel mooi op punt. Taske Soep levert soep aan bedrijven, maar ook ander lekkers en vooral alles wat gezond is. Dobbelaere beschikt ook over een eigen foodtruck die kan gebruikt worden op evenementen, activiteiten, markten, enzovoort. 

Tania Dobbelaere noemt zichzelf niet trotse mama van dochter Ella maar ook een heel grote fan van soep  in alle kleuren, geuren en smaken. Het kriebelde al jaren om zichzelf te lanceren als start-up, tot ze effectief ook de stap zette. “Ik had het geluk om tijdens mijn loopbaan een divers en boeiend parcours af te leggen”, aldus Tania Dobbelaere. “Ik werkte als jeugdwerker in Brugge, als medewerker in het Provinciaal Noord-Zuid Centrum, als leerkracht voor anderstaligen en als consulent bij Bednet vzw. Maar de goesting om dagverse groenten om te toveren tot heerlijke soep en anderen hiervan te laten meegenieten, werd steeds groter. Soep op ambachtelijke wijze, op het ritme van de seizoenen, vers en eerlijk.”

De groenten komen rechtstreeks van de veiling. De bereiding ervan gebeurt steeds op vegetarische basis, tenzij vlees of vis het karakter van de soep bepaalt. Tania Dobbelaere wijst ook op de vele voordelen voor klanten, in casu bedrijven. “Het gratis aanbieden van soep, koffie, thee, frisdrank en fruit aan uw personeelsleden tijdens de werkuren wordt beschouwd als een collectief sociaal voordeel”, weet Dobbelaere. “Bijgevolg kan de BTW op deze kosten integraal gerecupereerd worden. Deze kosten zijn 100 procent fiscaal aftrekbaar. Bij Taske Soep bent u ook niet gebonden aan contracten en kleine lettertjes. Wenst u soep voor lange termijn op regelmatige basis, dan bekijken we samen de voordeligste formule. Finaal gaat het om dagverse producten en kunnen bedrijven rekenen op gratis levering.”