Liantis Jozef Vandenberghe en Philip Van Eeckhoute

Nieuwe dienstengroep Liantis heeft zijn wortels in West-Vlaanderen

BRUGGE – Deze week – op 10 september om precies te zijn – smelten de sociale bedrijven ADMB, Provikmo en Zenito samen tot Liantis, dat een compagnon de route wil zijn voor bedrijven bij al hun ‘mensenzaken’. Liantis is ook een erg West-Vlaams verhaal, want het wordt geleid door Vichtenaar Jan Steverlynck (bekend als topman van Zenito) en door Philip Van Eeckhoute die ADMB in Brugge jarenlang in goede banen leidde. Voorzitter van de fusiegroep is Jozef Vandenberghe, afkomstig uit Kortrijk. Liantis behoudt ook zijn hoofdkantoor in Brugge.

Liantis mag 191.000 zelfstandigen en bijna 65.000 werkgevers tot zijn klantenkring rekenen. Het hoofdkantoor blijft gelegen in de Brugse Sint-Clarastraat. Daarnaast zijn er 3 andere Brugse kantoren (Jan Breydellaan, Dirk Martensstraat en Witte Molenstraat). In totaal werken 586 Liantis-medewerkers in Brugge. In totaal zijn er 18 Liantis-kantoren in West-Vlaanderen waar in totaal 785 medewerkers werken. “We sponsorden jarenlang de MUG-helikopter met ADMB en Provikmo en zullen dat ook in de toekomst blijven doen met Liantis”, aldus CEO Philip Van Eeckhoute. “Het nieuwe logo zal daar vanaf 10 september op staan. Liantis sponsort ook al 11 jaar Cercle Brugge. Dat partnerschap zetten we vanaf dit jaar gewoon  verder met de nieuwe naam.”

De nieuwe groep is uniek in België omdat zij als enige álle persoons- en personeelszaken onder één dak verenigt. “Bij geen enkele andere speler kunnen ondernemers en werkgevers voor ál hun persoons- en personeelszaken terecht”, aldus Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van de nieuwe groep. “Liantis wordt de enige dienstengroep in België die het hele ondernemerstraject afdekt: van de start als zelfstandige over de aanwerving van werknemers, de uitbouw van een HR- en preventiebeleid en de bescherming tegen ondernemingsrisico’s, tot het pensioen. Als vertrouwde compagnon de route zal Liantis in elke fase van dat parcours klaarstaan met gepaste oplossingen.”