Air Events

Air Events geeft een speciale dimensie aan de ballonvaart

BESELARE – Ballonvaarder Johan Vander Meiren van Air Events investeerden in een nieuwe loods op bedrijventerrein Polderhoek (Kortekeerstraat) in Zonnebeke. Die loods biedt onderkomen voor 5 professionele luchtballonnen. Air Events heeft ook nog ander nieuws uit eigen huis: het heeft zijn vloot uitgebreid met een wel hele bijzonder luchtballon en piloot Jens Ceuninck mag zich nu, na het afronden van zijn opleiding, de jongste commerciële ballonvaarder van België noemen.

“In een tijd waarin alles tot in detail en tot op elke seconde getimed en geprogrammeerd is, vliegt een ballon zonder stuur, motor of remmen”, zegt zaakvoerder Johan Vander Meiren. “Precies daarom is het zo een zot vervoermiddel en oefent het een fantastische aantrekkingskracht uit. De belevingswaarde ligt op een totaal ander niveau dan iemand van A naar B brengen door de lucht. Dat gevoel van loskomen van de aarde, die ongebreidelde vrijheid, de passie voor het varen, probeert Air Events over te brengen in een totaalervaring van first class ballooning, zowel bij particulieren via cadeaubonnen als bij bedrijven voor incentives en events.”

Vliegende heks

Een ballon in een heel speciale vorm was nog de ontbrekende schakel geweest in de vloot van Air Events. Omdat het bedrijf zijn zetel heeft in ‘heksensdorp’ Beselare was de uitdaging groot om een ballon te ontwerpen in de vorm van een heks. Het heeft in totaal 2 jaar geduurd tussen het eerste idee en het finale ontwerp om tot een go over te gaan. “Het ontwerp van een speciale vorm-ballon is immers volledig manueel werk, en vergt speciale eisen rond aero-dynamica”, aldus nog de zaakvoerder van Air Events. “Daarnaast moet de ballon uiteraard ook lijken op een heks. De luchtballon werd gebouwd bij Cameron Balloons in Bristol (Verenigd Koninkrijk) en wordt deze week officieel in gebruik genomen. Ze krijgt de naam Babbe mee. De heks zal enkel varen op speciale gelegenheden, meetings in binnen- en vooral buitenland en uiteraard bij de volgende heksenstoet in 2019 . Het is de bedoeling van Air Events om Beselare nationaal en internationaal bekend te maken als heksendorp, met een echte vliegende heks.”