howest digital arts

Howest haalt voor 1 miljoen euro aan subsidies binnen

KORTRIJK – Hogeschool  West-Vlaanderen (Howest) diende onlangs acht voorstellen in voor praktijkgerichte Tetra-onderzoeksprojecten. De Vlaamse Regering keurde vijf van de acht aanvragen goed, meer dan het Vlaams gemiddelde. Alles samen goed voor een bedrag van om en bij het miljoen euro. Dankzij deze steun kan Howest naar eigen zeggen sterker in interactie gaan met bedrijven en organisaties.

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, staat al jaren bekend omwille van zijn praktijkgerichtheid. Dat uit zich niet alleen in actuele opleidingsprogramma’s gebaseerd op de noden van arbeidsmarkt of de vele samenwerkingen tussen opleidingen en het bedrijfsleven. Ook de manier waarop Howest aan onderzoek doet is heel eigen.  Zo worden onderzoeksprojecten steeds opgezet in samenwerking met ondernemingen, organisaties of werkveldpartners. Zoals ook het geval was met de acht projectvoorstellen die Howest onlangs indiende bij de Vlaamse regering als Tetra-project.

Tetra-projecten worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en beogen het toegankelijk maken van kennis uit het hoger onderwijs voor ruime groepen ondernemingen (kmo’s) en/of social profit organisaties. Het gaat telkens om kennis over nieuwe technologieën, en dit op basis van recent  onderzoek of dankzij bestaande kennis uit een ander domein of sector die overgedragen wordt. Op die manier ontstaan meteen bruikbare concepten, diensten, producten die een antwoord bieden op bestaande noden of nieuwe marktopportuniteiten bieden.

Breed spectrum

De goedgekeurde projecten hebben betrekking op voeding (allergenen), machine learning in the cloud, human centric lighting, innovatie in de zorgsector en in de sector digital arts en entertainment. Kortom: voor elk wat wils.