Amusefoods

Starter in de kijker: Amusefoods serveert glutenvrije amusegeuls

OOSTENDE – Arne Trybou en zijn vriendin Margaux Couvreur maken met Amusefoods vol passie, overgave en enthousiasme 100 procent glutenvrije kroketten. Hun bedrijf werd recent door het Economisch Huis erkend als innovatieve starter. Amusefoods krijgt hiervoor een subsidie van 20.000 euro.

 “De keuze om glutenvrij te produceren vloeit voort uit het feit dat enkele van onze vrienden kampen met een intolerantie en allergie”, legt Arne Trybou uit. Arne en Margaux kennen dus maar al te goed de ongemakken die daarmee gepaard gaan en vulden met hun producten dit gat in de markt. Hun bedrijf werd vorig jaar opgericht. Ze produceren zowel ambachtelijke kaas-, kip- als garnaalkroketten. De slogan van deze innovatieve starter is dan ook klaar en duidelijk: eten met intoleranties moet vooral leuk en lekker blijven.

De kroketten van Amusefoods zijn 100 procent glutenvrij, zonder compromissen op smaak. “Zo lekker dat iedereen, gluten-intolerant of niet, er ten volle van geniet”, vervolgt Arne Trybou. Momenteel vinden de kroketten hun weg vooral naar de kleinhandel, zoals slagerijen en speciaalzaken. In de toekomst is het de bedoeling ook de retail en de exportmarkten aan te spreken.

In de toekomst willen de jonge starters het gamma ook uitbreiden met vis-, vlees- en groentekroketjes. Ook lactosevrij voedsel produceren, behoort tot de ambities. Het bedrijf is gevestigd in ’t Werkpand in Oostende al is het atelier nu nog in Gistel. ‘Op termijn is het de bedoeling om volledig naar Oostende te komen’, stelt Arne Trybou. Om zijn groei wind in de zeilen te geven, organiseert het bedrijf momenteel een crowdfunding campagne.