Bulvar_1

Girlpower zorgt voor nieuw West-Vlaams verlichtingsmerk

ROESELARE – Aan West-Vlaamse verlichtingsbedrijven geen gebrek. Toch kan er nog altijd eentje bij, dachten de vriendinnen Flore Engelrelst en Karlien Imants onder elkaar en ze hielden Bulvar boven de doopvont. De naam verwijst naar ‘boulevard’: een term die associaties oproept met architectuur, geschiedenis, imposante gevels en een urban setting en ook meteen verklapt waar de ontwerpsters hun inspiratie halen. Ook met het gebruik van materialen en met productieprocessen wil het duo zich een weg banen. 

Bulvar zag het licht in 2016. Het resultaat van de gedeelte ambitie tussen Flore en Karlien om een eigen verlichtingslabel in de markt te zetten. Beide dames zijn studiegenoten en hebben hun opleiding als master product ontwikkeling (Antwerpen) reeds meerdere jaren in de praktijk omgezet. Flore werkte vele jaren als ontwerper van kinder- en damescollecties voor een Belgisch schoenenbedrijf en deed ook ervaring op als projectmanager in de maakindustrie van consumer goods binnen een internationale omgeving. Karlien heeft als freelance ontwerpster reeds heel wat creaties op haar naam staan die in productie zijn bij verschillende labels.

Op een gegeven moment vonden de beide dames dat de tijd rijp was om de handen in elkaar te slaan en hun creativiteit te vertalen in een eigen product, namelijk sfeerverlichting. “Het mooie aan deze sector is dat men, ondanks het reeds uiterst uitgebreide gamma op de markt, nog steeds vernieuwend uit de hoek kan komen, zowel qua design als qua techniek”, heet het. Karlien en Flore geloven in producten met een ziel, die een sfeer oproepen die van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Dit willen ze doen door middel van doordacht design, vakmanschap, gebruik van duurzame materialen en integratie van hedendaagse en innovatieve technologieën.

Tijdloos aanbod

De collecties van BULVAR bestaan uit tijdloze en duurzame hanglampen, staande lampen, tafellampen en wandlampen die geschikt zijn voor zowel residentiële als publieke ruimtes. Het ontwerp en de assemblage gebeuren in eigen huis. De productie van de onderdelen vindt plaats in gespecialiseerde ateliers.

De eerste productlijn luistert naar de naam Edgar. Edgar bestaat uit een 6 tal modellen, zowel staande als hangende objecten met een unieke stijl. Ze voeren u mee naar de tijd uit de roaring twenties en tegelijkertijd passen ze, dankzij hun hedendaagse touch en moderne led technologie, prima in een strak en modern interieur.