VITORI_GROEPSFOTO

Starter in de kijker: Vitori presenteert ‘sport medisch lab’

ZWEVEGEM – Groepspraktijken zijn in. In Zwevegem bundelden zes experts, elk met complementaire competenties, de krachten in de nieuwe onderneming Vitori. Vitori is een multidisciplinair platform waar men terecht kan voor een totaalbegeleiding inzake osteopathie, conditietraining, kinesitherapie, personal coaching of sportbegeleiding. Vitori biedt een formule waar onder meer bij sporters veel vraag naar is.

De initiatiefnemers zijn osteopaten Egwin Ponette en Pieter De Niel, en verder Alphonse Vermote (gespecialiseerd in fietsbegeleiding), Sander Corneel, kine Ward Van Houtte (gespecialiseerd in revalidatie, rugklachten of spier- en gewrichtspijnen) en finaal ook personal trainer Thibault Cambien. “We kenden elkaar al langer en werkten met vier ook van tijd tot tijd samen”, zegt Alphonse Vermote. “Nu wordt alles in een vaste structuur gegoten en namen we er nog twee mensen bij, die complementaire  competenties in huis hebben. Dat maakt ons sterker in het geven van een breed uitgesmeerd advies.”

De eerste doelgroep van Vitori zijn mensen die met sport zijn begaan. “Die groep heeft veel belangstelling voor professionele begeleiding”, zegt Alphonse Vermote. “De enen willen zich klaarstomen voor een event, anderen willen snel en goed revalideren na een kwetsuur. Expertise, in ons geval complementaire knowhow, is dan cruciaal. Noem ons maar een medisch sportcentrum. Al kan iedereen bij ons terecht.”