plopsalanddepanne

Plopsaland De Panne wil zich meer toeleggen op het verblijftoerisme aan de kust

Plopsaland De Panne lokt elk jaar 1,6 miljoen bezoekers. Die zullen er over enkele jaren ook kunnen overnachten. Het pretpark bouwt een hotel en een camping met 150 huisjes. Het gaat om een investering van 50 miljoen euro. Over vijf jaar zouden er op de Plopsalandsite 1.400 mensen moeten kunnen verblijven. Het is ondertussen achttien jaar geleden dat de bijen van de Meli vervangen zijn door de populaire Studio 100 figuren

In Plopsaland De Panne is het nieuwe pretparkseizoen op paaszondag van start gegaan. Het park werd de afgelopen maanden klaargestoomd om dit jaar opnieuw meer dan één miljoen bezoekers te ontvangen. Na de opening van Heidiland met houten achtbaan Heidi The Ride in 2017, opent Plopsaland De Panne dit jaar geen nieuwe attractie.

Twee dagen voor het einde van vorig seizoen raakte het verrassende nieuws bekend: De Vleermuis zal Plopsaland De Panne verlaten. De achtbaan werd door Plopsa aangekocht voor de opening van Plopsaland op 29 april 2000 en was na 17 jaar nog steeds populair, maar miste capaciteit. Eind januari was de afbraak volop aan de gang. Op de plaats waar de attractie vroeger stond, werd een mooie groene zone aangelegd met rotsen en bomen. Ook het afdak waaronder de ritjes in De Vleermuis begonnen, is afgebroken, hoewel het oorspronkelijk zou blijven staan. Daarmee is het zicht op de Ploptuin stevig veranderd. Verder zijn er op verschillende plaatsen in het park herstellingswerken en kleine veranderingen doorgevoerd. Zo werd in de Piratenzone een stuk muur opgeknapt en de matten van De Dansende Fonteinen vervangen.