sioen manager van het jaar

Sioen doet dochterbedrijf van de hand via management buy out

ARDOOIE – Uit strategische overwegingen doet Sioen Industries Groep een van zijn filialen (Sioen Filtration) van de hand. Deze afdeling behoort niet langer
tot de kernactiviteiten, aldus een persbericht van het beursgenoteerde bedrijf dat geleid wordt door Manager van het Jaar Michèle Sioen. 

Na zes opeenvolgende overnames, maakt Sioen nu een omgekeerde beweging en wordt een van zijn eigen bedrijven in het uitstalraam gezet. Sioen Filtration is een onderdeel van de Sioen Industries Groep en gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van een brede waaier van industriële filters met toepassingen in diverse sectoren en productieprocessen. Kaderlid Pierre Longueville, verantwoordelijke voor Sioen Filtration, tekent nu voor een management buy out en doet dat in partnership met een externe partner en gesteund door Sowalfin. De effectieve overdracht staat gepland voor 1 april 2018.
Pierre Longueville wil door het varen van een zelfstandige koers, het bedrijf sneller en verder laten evolueren en groeien in de markt van industriële filters. In 2017 tekende Sioen Filtration voor een omzet van 6,2 miljoen euro en een operationele cash flow van ongeveer 4 procent. Het overnamebedrag werd vastgelegd op 1,65 miljoen euro.