Coussee & Goris

Roeselarenaar Ralf Coussée krijgt erkenning via tentoonstelling

ROESELARE – Het is niet aan veel architecten gegeven: een tentoonstelling als terugblik op twintig jaar werk. Roeselarenaar Ralf Coussée (architectenbureau Coussée & Goris) mag de eer opeisen met een hommage aan zijn werk in Antwerpen.   

Ralf Coussée is een rasechte Roeselarenaar en telg van een ondernemersfamilie (bouwbedrijf Coussée-Bostoen, geleid door zijn broers Dirk en Kris). De toparchitect week twee decennia terug echter uit naar Gent waar hij het architectenbureau Coussée & Goris uit de grond stampte. Het kantoor rijgt de ronkende referenties aan elkaar. Ook de nieuwe bib van Gent is een product van Coussée & Goris. 

Het Vlaams Architectuurinstituut zet nu het volledige oeuvre in de kijker in de Singel, Antwerpen. Het architectenbureau bestaat precies twintig jaar en kreeg precies tien jaar terug de Vlaamse cultuurprijs ‘Architectuur’. Kunstenares Marie-Françoise Plissart geeft in de Singel een hoogst persoonlijke interpretatie aan het werk van Coussée & Goris. Ze doet dit aan de hand van gesmaakte foto’s én videofragmenten. De beelden brengen een unieke weergave van de interactie tussen architectuur en de brede omgeving. De expositie kreeg de naam Natura Naturans mee en loopt nog tot tien juni (van woensdag tot zondag).