Gaverzicht Moeskroen

Meubelen Gaverzicht ontdubbelt richting Moeskroen

DEERLIJK – Meubelen Gaverzicht, tot nader order nog altijd de grootste meubelzaak van België, opent per 1 maart een nieuwe vestiging in Moeskroen. Het wordt een uitbreiding van de Okay-winkel die er al is sinds 2002. Okay is een jongerenconcept van Meubelen Gaverzicht. De nieuwe winkel net over de taalgrens krijgt echter het insigne ‘Gaverzicht’ mee.

Meubelen Gaverzicht is een begrip in onze provincie en zelfs ver daarbuiten. Ook Walen en Fransen vinden sinds jaar en dag vlot de weg naar Deerlijk. Minder bekend is dat Meubelen Gaverzicht een familiebedrijf is in de tweede generatie. Precies zeventig jaar terug begon Gerard Bekaert aan zijn grote ondernemersavontuur. In 1996 stierf de stichter totaal onverwacht. Zijn vier kinderen zetten in de tweede generatie het levenswerk van hun vader verder.

Uitgerekend in het zeventigste jaar van zijn bestaan, tekent Meubelen Gaverzicht voor een grote investering in Moeskroen. Vijftien jaar terug, in 2002 werd op dezelfde plaats ook een Okay-winkel geopend. Op 1 maart komt daar dus een Gaverzicht meubelwinkel bij. Daarbij wordt hetzelfde concept en dezelfde inrichting gebruikt als in de thuisbasis.

Er wordt geen investeringsbedrag bekend gemaakt. Wel bekend is dat de totale oppervlakte in Moeskroen zich uitstrekt over 30.000 vierkante meter (ter vergelijking: Deerlijk is goed voor 45.000 vierkante meter) en meteen ook werk zal bezorgen aan om en bij de 25 mensen.