Televic Edumatic

Televic zorgt voor meerwaarde in HR-beleid

IZEGEM – HR Tech-leverancier POPAY en softwareleverancier Televic Education kondigen aan dat ze hun softwarepakketten Edumatic (Televic) en Popay.learn (Popay) aan elkaar koppelen. Deze unieke end-to-end oplossing levert HR, leidinggevenden en werknemers tijdwinst op, gerichter en efficiënter opleidingsbeheer, en inzicht in de efficiëntie van de gemaakte opleidingsinspanningen.

Opleidingen vergen veel tijd en middelen van bedrijven en worden vaak georganiseerd vanuit een wettelijk kader. Soms wordt men verplicht bepaalde procedures en regels te volgen als er certificaten en kwaliteitslabels (accreditatie) moeten worden behaald. Opleiding en training staan daarom hoog op de HR agenda. Veel bedrijven vertrouwen al op Edumatic, het innovatieve online oefen- en evaluatieplatform van Televic Education, om de kennis van hun werknemers omtrent producten, regelgeving en zo veel meer te verruimen, te oefenen en te testen op een interactieve manier. Bovendien kan men via het platform meten welke kennis aanwezig is in het bedrijf, en welke tekorten er zijn. Bedrijven kunnen op deze manier gerichter investeren in duurzame opleidingen waardoor de ROI (return on investment) ervan verhoogt.

Het Popay.learn concept ontlast de HR-professionals op administratief vlak doordat werknemers via het systeem zelf passende opleidingen kunnen zoeken en zich zelf kunnen inschrijven. Toch  kan de personeelsdienst de individuele voortgang van de werknemers monitoren.

Automatisatie

Door de integratie van Edumatic en Popay.learn wordt het hele proces en beheer van leertrajecten eenvoudiger én efficiënter. Het administratieve beheer van de opleidingsprogramma’s maar ook de ontwikkeling en het aanbieden ervan worden geautomatiseerd: vanaf het bepalen van leerdoelstellingen op groepsniveau, over het beschikbaar maken van de interactieve en individuele leer- en oefenmodules, tot aan het beheer van de certificaties op werknemersniveau met de bijhorende metingen. “De verregaande integratie tussen onze oplossingen biedt een win-winsituatie voor zowel de werknemer als de werkgever”, aldus Joris Vanholme, business development manager bij Televic.