Waak repair cafe 2

WAAK organiseert voor het eerst een heus ‘Repair Café’

KUURNE – Maatwerkbedrijf WAAK in Kuurne vulde op één dag een gat in de markt met een zogenaamd Repair Café. In een aangename omgeving proberen vrijwilligers kledij, fietsen, elektrische toestellen en ICT een ‘langer leven’ te geven.

Het concept is niet nieuw en werd voor de eerste maal aangeboden aan een breed publiek. “Daarmee willen we, in het kader van onze strategie rond duurzaam ondernemen, ook ons engagement tonen”, aldus Tim Vannieuwenhuyse voorman van WAAK. “We hebben een honderdtal reparaties van elektro kunnen doen. Blijkbaar is dat voor een Repair Café een groot succes. Daarnaast was er ook plaats voor naaiherstelwerk, voor een oplapbeurt van enkele fietsen, en ook ICT-problemen (GSM) werden van de baan geholpen. We zijn de duurzaamheidsgedachte bijzonder genegen. Maar wat mij betreft liefst met veel actie en niet te veel woorden. We willen ook zoveel mogelijk aansluiting zoeken en samenwerken met de maatschappij, in plaats van het warm water opnieuw uit te vinden.”

WAAK is per definitie een erg sociale instelling die werk geeft aan liefst 1.800 medewerkers met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. “De meerderheid van die mensen heeft het niet zo breed en had bijgevolg ook zelf wel baat bij kosteloze herstellingen van hun fietsen, elektro en kledij”, aldus Tim Vannieuwenhuyse. “Bovendien hebben we in huis heel wat ‘technisch-vaardige’ en ‘bereidwillige vrijwillige’ medewerkers. Zo konden we ons eerste REPAIR CAFE mooi vorm geven.”