vamos vacaturos

Vamos Vacaturos trekt aandacht op buitenlandse werknemers

BRUGGE- In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen komt de expo Vamos Vacaturos naar de Hogeschool VIVES, campus Brugge. Vamos Vacaturos is een rondreizende tentoonstelling over diversiteit op de werkvloer.

Mensen van buitenlandse afkomst getuigen over hun ervaringen met werken in Vlaanderen. De expo, gratis te bezoeken, loopt nog tot eind februari. Bedoeling is om de aandacht te trekken op de thematiek en soms ook de problematiek van buitenlandse arbeidskrachten, die het niet altijd onder de markt hebben om een (passende) job te vinden, aangepast aan hun eigen competenties en vaardigheden.

De rondreizende tentoonstelling vormt de kern van een reeks activiteiten die door de provincie rond dit thema worden georganiseerd. De expo omvat een representatieve selectie van onderling zeer diverse getuigen die het verhaal over arbeid en migratie in onze streek illustreren. Zowel arbeidsmigranten, seizoenarbeiders, grensarbeiders als bedrijfsleiders met een mening over het onderwerp, komen in Vamos Vacaturos aan bod. Sowieso belicht de tentoonstelling een universeel en al eeuwenoud thema, maar nu geactualiseerd naar de toestand in onze provincie.