Labeeuw

Labeeuw brengt activiteiten uit China terug naar West-Vlaanderen

DESSELGEM – Parketbedrijf Labeeuw – bekend van onder meer het merk Lalegno – brengt een aantal activiteiten die voordien outgesourced werden naar China, terug naar de regio West-Vlaanderen. de zaakvoerders noemen het een wel overwogen keuze. 

Labeeuw is een typisch familiebedrijf met vader Geert en zoon Jan aan het roer. Geert Labeeuw begon 40 jaar terug met zijn eigen zaak. De kmo legt zich toe op trading: aankoop en verkoop mits aandacht voor het realiseren van de nodige toegevoegde waarde. Als parketspecialist heeft het bedrijf een hele naam verworven en het groeit sterk van jaar tot jaar, met inmiddels zowat 1,2 miljoen vierkante meter aan verkocht parket. De verkoop gebeurt hoofdzakelijk in het buitenland, met 33 landen op de radar. De klantengroepen zijn professionele parketplaatsers, groothandelaars en de projectmarkt.

In deze fase worden de faciliteiten in Desselgem uitgebreid als antwoord op de groei. “Bepaalde bewerkingen willen we niet langer bij een partner in het noorden van China uitvoeren, maar brengen we terug naar onze thuisbasis”, zegt vader Geert Labeeuw. “Dat proces is al een tijdje bezig en gaat onverminderd verder. De reden? Betere kwaliteit van de werken en een betere controle op de afwerking. Jawel, wat we zelf doen, doen we ook nog altijd beter.”