Cognistreamer

Kortrijkse IT-bedrijf CogniStreamer overgenomen door Ernst & Young

In alle stilte heeft het consultancybedrijf Ernst & Young het Kortrijkse IT-bedrijf CogniStreamer overgenomen. Beide partijen werkten al enige tijd samen. CogniStreamer, opgericht in 2001, heeft op korte tijd de koppositie verworven in de markt van innovatiesoftware. Nu de markt voor dat soort oplossingen boomt, wil het bedrijf uit Kortrijk zijn positie verzilveren en zocht het samenwerking met een grotere speler.

Volgens het vakblad DataNews behoort CogniStreamer tot de toonaangevende spelers in de markt van de software voor collaborative innovation. Bekaert was een pionier met de tool van het West-Vlaamse bedrijf. Later volgden klanten als Bpost, ING, KBC, Case New Holland, Taminco en Philip Morris. Het softwareplatform wordt aangeboden met de bijhorende begeleiding. CogniStreamer werkt in Kortrijk met een team van twaalf medewerkers en een netwerk van een tiental implementatiepartners.

Innovatie is cruciaal in het bedrijfsleven. CogniStream biedt een platform aan dat innovatie procesmatig benadert. Het zorgt ervoor dat een onderneming de goede ideeën van medewerkers structureel ondersteunt. Dat maakt het mogelijk het innovatieproces beter en efficiënter te beheren. De software helpt ideeën te kneden en daar concepten uit te distilleren. In een volgende stap begeleidt de software die concepten in hun uitwerking tot concrete projecten. Het Kortrijkse bedrijf was met zijn oplossingen één van de eerste spelers in de markt voor innovatiesoftware. Het bedrijf ontwikkelde zijn platform onder meer met steun van het IWT.