Meesterkok Gert De Mangeleer (Hertog Jan) geeft boek uit

Gert de MangeleerSamen met zijn culinaire soulmate Joachim Boudens nam Gert De Mangeleer het restaurant Hertog Jan (Loppem) over in 2005. “Eenvoud is niet eenvoudig”’, luidt hun motto, dat hen sinds 2007 al drie Michelensterren opleverde. Nu kondigden de twee heren achter het driesterrenrestaurant de lancering van hun boeken aan. Gerechten om te delen, en een boek over de drank die je daar best bij serveert. Zijn passie voor food en beer pairing leverde Joachim Boudens al prestigieuze prijzen op. Boudens’ ervaringen als “eerste sommelier van België”’ en als “Belgian Beer Ambassador” vergroten bij de gastheer dan ook de nood om een boek te publiceren waarin uitgelegd staat welke drank je best serveert bij welk gerecht. In “Wat Zullen We Drinken” staan wijnen, bieren, cocktails en mocktails alsook recepten om zelf drank te maken. Niet enkel voor elk gerecht, maar ook gebaseerd op de gelegenheid. Collega Gert De Mangeleer stelt dan weer “Unplugged” voor. Een bundel van de 60 favoriete recepten van de kok. De gerechten, die bestaan uit een combinatie tussen eenvoudig en uitdagender klaar te maken recepten, zijn bedoeld om te delen en te combineren. “Unplugged” is het eerste kookboek van De Mangeleer. (KC)