De wegen van Beaulieu International Group (BIG) en van CEO Geert Roelens lopen niet langer parallel. Binnen het bedrijf sloeg het nieuws in als een bom. Ook Steven Ryon, HR-manager en communicatiedirecteur sinds jaar en dag, werd plotsklaps op straat gezet. In beide gevallen werd over het waarom geen uitleg verstrekt. Volgens insiders zou het te maken hebben met discussies over vergoedingen, eerder dan over fundamentele lijnen. KPMG deed de voorbije maanden een interne audit. De raad van bestuur van BIG nam de beslissing in unanimiteit. Noch Geert Roelens noch Steven Ryon waren voor commentaar bereikbaar. Volgens de nieuwste cijfers maakte BIG onder leiderschap van de alom gerespecteerde Roelens het voorbije jaar dubbel zoveel winst.
Feit is dat BIG onder impuls van Roelens naar grote hoogte klom. De Bruggeling die eerder topkader was bij Bekaert, deed als CEO zijn intrede per 1 oktober 2011. Hij volgde toen aan de top van het bedrijf de tandem Dirk Dees-Francis De Clerck op. Met een omzet van in totaal 1,6 miljard euro en 4.325 medewerkers verspreid over zestien landen wereldwijd, behoort het in het verleden vaak geplaagde Beaulieu opnieuw tot de “crème de la crème” van het Vlaamse bedrijfsleven. Het aantreden van Bruggeling Geert Roelens (ex-Bekaert) aan de top van BIG, zorgde de voorbije jaren voor constante nieuwe groei en bloei, gebaseerd op een duidelijke strategie en people management. Hij werd intern en extern gewaardeerd om zijn “rustige vastberadenheid”.
BIG ontstond elf jaar terug, nadat een aantal kinderen familieleden van stamvader Roger De Clerck besloten om de handen terug in elkaar te slaan. De bondgenoten binnen de familie De Clerck kozen er voor om de belangrijkste aandeelhouder te zijn, maar wilden het leiderschap over de groep –zij het onder supervisie- in handen geven van een extra muros. Op elf jaar tijd zijn inmiddels drie CEO’s de revue gepasseerd: Christophe Deroose, Dirk Dees (in tandem met Francis De Clerck) en van 2011 tot nu Geert Roelens. Nu zal Francis De Clerck bekend opnieuw zelf de operationele leiding over de multinational in handen nemen. (KC)