Oud Walle beste restaurant van Zuid West-Vlaanderen

IMG_7735Het Kortrijkse restaurant Oud Walle kreeg net voor de jaarwisseling een grote erkenning, in de vorm van de Gouden Vork. De Gouden Vork is een award die wordt toegekend door een lokaal weekblad. Vorig jaar ging David Selen (Bissegem) met de hoogste onderscheiding lopen. Dit jaar komt de eer toe aan meesterkok Frederik Desmet (41) en zijn partner Els Deklerck.

Desmet bouwde zijn restaurant en zijn reputatie uit in de Kortrijkse volkswijk Walle maar verhuisde zijn inboedel twee jaar terug naar het Kortrijkse stadscentrum (Koning Albertstraat) op pakweg honderd meter van het treinstation. Daar etaleert hij zijn talent en kookkunstjes in een oud herenhuis dat vroeger dienst deed als dokterswoning. De verhuis bezorgde hem meer visibiliteit zonder dat de kwaliteit verloren ging. Ook in de Michelingids en in de Gault & Milau haalde Desmet al hoge scores, net onder de absolute top. Na Oud Walle, vielen ook Het Bourgondisch Kruis uit Kuurne (tweede plaats) en Culinair uit Lauwe (derde plaats) in de prijzen. In de categorie “bistro’s” werd het Wevelgemse Café Passé gekozen door een achtkoppige jury. (KC)