West-Vlaamse voedingsbedrijven steken koppen bijeen

Tientallen West-Vlaamse voedingsbedrijven steken vandaag de koppen bijeen op twee verschillende locaties. In Roeselare gaat Food@Work door, een jobbeurs voor de sector. Op deze beurs zullen de bedrijven uit de voedingsindustrie meer dan honderd jobs aanbieden. Het is een bekend fenomeen dat vele vacatures niet of niet gemakkelijk ingevuld geraken. Met een salon waarop sollicitanten kunnen afkomen, hoopt de bedrijfswereld  gedeeltelijk aan dit euvel te verhelpen. De jobbeurs wil werkzoekenden vooral kennis laten maken met de veelzijdigheid aan functies in voedingsbedrijven. 14 West-Vlaamse voedingsbedrijven en 10 interimkantoren stellen hun vacatures voor. In marge  worden ook workshops georganiseerd rond thema’s als kwaliteitstesten, voedselveiligheid en werken in een verpakkings- en productieomgeving.

Ook in Ieper staat de voedingsindustrie vandaag centraal op een bijzonder netwerkevent dat georganiseerd wordt door de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen en Voka West-Vlaanderen. De bedoeling daar is om voedselverdeelorganisaties en voedingsbedrijven samen rond de tafel te zetten. Het netwerkevent gaat van start onder de noemer “Foodloose”. Foodloose streeft naar een strategie rond efficiënter omgaan met voedseloverschotten in West-Vlaanderen, en dit met een duidelijke sociale bedoeling: een zelfsturend netwerk creëren om voedseloverschotten op een Printefficiënte manier te transfereren van bij de producent en/of distributeur tot bij de lokale voedselverdeelpunten voor personen die in armoede leven. (KC)