B0046697 2

Ritchie waakt mee over je lijn met nieuwe cola-variant

LEUVEN – De Leuvense limonadeproducent Ritchie heeft een nieuwe variant op de markt gebracht: Ritchie Cola zero sugar. 

Het geheim van een lekkere cola zit in de mix. Net zoals de Ritchie cola bestaat deze variant uit een mix van aroma’s en kruiden, kolanoot, natuurlijke cafeïne, alcoholvrij gefermenteerd appelsap, een pittig vleugje citroensap en gerstemout. Anders dan zijn grote broer is Ritchie cola zero sugar gezoet met stevia, erythritol en -onmisbaar om de smaak af te krijgen- een kleine hoeveelheid sucralose. Opvallend is dat de Ritchie cola’s geen artificiële karamel, fosforzuur, aspartaam en acesulfaam-K bevatten. “Daarmee is Ritchie cola zero sugar nagenoeg 100% natuurlijk en dat is uniek in Europa”, zegt zaakvoeder Jan Verlinden.

+750 verkooppunten

Het vintage limonademerk Ritchie is sinds 2016 aan een opmars bezig in België. Ondertussen kan je in meer dan 750 verkooppunten terecht voor de Ritchie limonades op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en zonder bewaarmiddelen.  De verfrissende smaakduo’s orange met een hint van vanille, pompelmoes met een hint van ananas en citroen met een vleugje framboos vallen overigens niet alleen in de smaak in België, maar ook daarbuiten (Nederland, Zweden, Roemenië). Momenteel is Ritchie ook beschikbaar in la Grande Epicerie in Parijs en dit in het kader van “Il était une fois la Belgique”, een prestigieus concept waarbij innovatieve Belgische merken in de kijker worden gezet.

Geen fosforzuur 

Over colarecepten wordt al eeuwenlang wat mysterieus gedaan. Niemand zou exact weten wat er precies in zit. Niet zo bij Ritchie cola: hier komen er niet echt  “geheime” ingrediënten aan te pas. Deze cola gemaakt met een mix van aroma’s en kruiden bevat natuurlijk colanoot-extract, rietsuiker, gerstemout, citroensap en niet-alcoholisch gefermenteerd appelsap. Om de typische zurige colasmaak te verkrijgen maakt Ritchie cola – in tegenstelling tot andere bekende colamerken – geen gebruik van fosforzuur. Fosforzuur wordt geproduceerd door fosfaatertsen te laten reageren met geconcentreerd zwavelzuur. In plaats van fosforzuur gebruikt Ritchie cola natuurlijke ingrediënten zoals citroensap en niet-alcoholisch gefermenteerd appelsap om de cola zuur te doen smaken.