PointVirgule_170820 (1 van 3) Luc Meulders en Sabine Vangeel

Mi’ssion Nature krijgt na amper een jaar al broertje in buurgemeente

Pas een jaar geleden openden Sven Bertels (54) en Anne-Michaëlle Leroy (37) aan brasserie ’t Labo in Kampenhout de afvalvriendelijke shop Mi’ssion Nature. Op 11 september breidt het unieke voedingsconcept uit met een tweede afhaalpunt in buurgemeente Haacht. Luc Meulders en Sabine Vangeel zijn de kersverse uitbaters.

Op woensdag- en donderdagavond kan je bij Mi’ssion Nature in Kampenhout je afvalvrije bestelling oppikken. Sven Bertels biedt inmiddels bijna zevenhonderd producten aan en besliste meer dan een jaar geleden om dit ‘zero waste’-concept te commercialiseren. Bestellen kan eenvoudig

Sven Bertels

online. Inmiddels vinden heel wat mensen uit de regio de weg naar de Brouwerijstraat: “We merken dat de formule aanslaat. Maar we hebben meer regionale afhaalpunten nodig. Voor inwoners uit bijvoorbeeld Haacht, Bonheiden en Keerbergen is Kampenhout net te ver. Als bij toeval ontmoette ik Sabine Vangeel en Luc Meulders (foto boven) van café Point Virgule in Haacht. Het duurde niet lang hen te overtuigen een afhaalpunt te openen in de feestzaal grenzend aan hun zaak in op de hoek Rijmenamsesteenweg en Sint-Adriaanstraat”, weet Bertels.

Scoren langs drukke baan

Feestzaal ‘De Garaach’ in Haacht krijgt door het nieuwe afhaalpunt eindelijk een nieuwe bestemming. Luc Meulders en Sabine Vangeel verzorgden tijdens corona al afhaalmaaltijden en zien met het concept de kans schoon om zich extra in te zetten voor het milieu én de macrobiotiek: “Het enthousiasme van Sven was doorslaggevend. Zelf winkelen we al langer lokaal en mijden supermarkten, dit is een dankbaar project,” luidt het bij Luc. De shop is gelegen langs de Rijmenamsesteenweg in Haacht, de drukke verbindingsbaan tussen Haacht en Rijmenam: “We speelden al met het idee om brood en speciaalbieren te verkopen in de zaal, tot echte plannen kwam het nog niet. Sven gaf ons dat extra duwtje waardoor we ons naast het café ook op dit mooie project kunnen focussen”, vult Sabine aan.

Netwerk uitbreiden

Bertels die tot voor twee jaar bedrijfsleider was, wil op termijn een vijftal afhaalpunten: “Het is een milieuvriendelijk concept, logisch dat we afhaalpunten kortbij huis aanbieden om milieuvervuiling tegen te gaan. De komende maanden bekijken we nog opties”, vertelt hij. De zaakvoerder werkt actief samen met lokale producenten en biedt vooral wekelijkse gezinsbehoeften aan zoals drank, verse en droge voeding, huishoud- en

Het nieuwe afhaalpunt langs de Rijmenamsesteenweg in Haacht

verzorgingsproducten en voeding voor huisdieren. Niet-verpakte regionale, artisanale en bioproducten staan centraal. De producten worden verpakt in herbruikbare houten kisten, glazen bakjes en bokalen Bertels ging inmiddels nog in zee met viswinkel Vis & Dis in Keerbergen en mosselen-leverancier Bols uit Kampenhout.

De afhaalpunten zijn open elke woensdag en vrijdag tussen 18 en 20.30 uur (Haacht vanaf 11 september).