PHOTO-2020-08-05-23-15-29

Foodies brengen specialisaties samen in take-awaybox

OUD-HEVERLEE – Een groep van 6 ondernemers uit Oud-Heverlee en omgeving werkt samen rond het concept “Some locals in a box”. Vanuit hun respectievelijke specialisatie dragen ze een steentje bij tot de realisatie van een gezamenlijke take-awaybox. De lekkernijen zijn verkrijgbaar in het weekend van 15 en 16 augustus aanstaande. 

Met de gevolgen van de coronamaatregelen in het achterhoofd zijn de initiatiefnemers aan de slag gegaan om nieuwe ideeën concreet vorm en inhoud te geven. Uit de brainstorm is “Some locals in a box” voortgekomen. “In onze mooie regio is er een groots aanbod van smaakvolle horecazaken met een rijkdom aan verscheidenheid van lokale kwalitatieve voedingsproducenten”, zegt mede-initiatiefnemer Filip Mergeay van restaurant Vers Namur. “In deze uitdagende tijden probeert iedereen zich opnieuw heruit te vinden met als doel zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen. Door samen te werken staan we sterker om deze doelstelling te behalen.”

Co-creatie 

Behalve Vers Namur zijn ook wijnhandel Dulst, resto ValDuc, resto Louvain d’Anvers, ijsbereider Nonkel André en bakkerij Govaerts-Gilis van de partij. “Samen hebben we een take-awaybox in elkaar gestoken. Concreet zal ValDuc het koude voorgerecht bereiden, zijnde zalmtartaar met komkommer / bieslook en avocado en sojasaus met gember. Louvain D’Anvers staat in voor het warme voorgerecht met kwartel / ricotta / eierplant / granaatappel en tomaten bouillon. Vers Namur neemt het hoofdgerecht voor zijn rekening. Het team maakt lamskroon / m’hamsa / gekonfijte citroen en courgette uit eigen tuin klaar. Het dessert, vanille ijs, is van de hand van ijsbereider Nonkel André. Wijnhandel Dulst neemt de wijn voor zijn rekening en het brood wordt geleverd door bakkerij Govaerts-Gilis”, luidt het.

Volgende edities 

De eerste reacties zijn alvast lovend. “Deze eerste editie beschouwen we als een try-out maar we willen dat het er meteen boenk op is”, zegt Mergeay. “In de toekomst zullen er mogelijk nog edities volgen en kunnen er nog andere leveranciers bijkomen, in functie van het aanbod. Het is mooi om te zien hoe verschillende stielen samenwerken om tot iets unieks te komen.”

Ook voor bedrijven

De take-awaybox is verkrijgbaar op zaterdag 15 en zondag 16 augustus bij Vers Namur, bestellen doe je via e-mail. Bedrijven die hun medewerkers willen verrassen met een take-awaybox, kunnen eveneens een bestelling plaatsen.