Olga_Vanherenthals_5659 Olga zoekt mannen met barden.

Beautyspecialiste zoekt mannen met baarden

Olga zoekt mannen met barden.

Keerbergen – De Russische Olga Vanherenthals (37) woont inmiddels negen jaar in ons land en studeerde in februari af als gediplomeerd barbier. Omdat haar zakencijfer tijdens de crisis tot nul werd herleid, zoekt ze nu mannen met baarden.

Olga’s zaak in de Broekelei start terug op over twee weken. Het orderboek bleef tijdens de coronacrisis leeg maar daar komt wat haar betreft snel verandering in. Ze is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en zorgt voor permanente make-up en gelnagels. In februari volgde ze een extra opleiding tot barbier. “Ik veranderde de naam van mijn zaak in Studio O’VAN’S. De vorige naam, BeautyVAN’s leek niet catchy voor mannelijke klanten, nochtans zijn ook zij welkom”, verduidelijkt ze.

Bang van het mes

De Keerbergse studeerde in Rusland, Duitsland en België en specialiseerde zich in verschillende technieken. De barbiersopleiding is de kers op de taart: “Voor sommige mannen lijkt het vreemd dat een vrouw dit diploma behaalde, sommigen zijn bang eens ik het mes bovenhaal, want ik scheer ze op traditionele manier”, zegt ze lachend. Ook het trimmen van baarden is mogelijk. En toegegeven, er zijn niet veel vrouwelijke barbiers in België, ik begrijp hun reactie.”

Opleidingen

Olga deelt voortaan haar kennis: wie zich wil specialiseren in permanente make-up, gelnagels of zelfs barbier, kan in haar praktijk cursussen volgen. Eens geslaagd, krijg je een certificaat: “Maar ik ben streng, alles moet tot in de puntjes goed zitten, ook de kennis over ontsmettingsmaatregelen zijn noodzakelijk”, waarschuwt ze. “Ik vraag mijn studenten wel om eigen proefmodellen mee te brengen. De studenten zijn bij gekenden minder bang om het scheermes boven te halen.” De schoonheidsspecialiste geeft opleidingen in het Russisch, Engels en Nederlands.

www.beautyvans.be