kringwinkelinhageland-300×202 De Kringwinkel in Aarschot

Kringwinkels in Vlaanderen lanceren Kringshop.be

Grimbergen, Halle, Leuven, Haacht, Aarschot, Tienen, Diest – Het onlineplatform Kringshop.be dat De Kringwinkel Hageland twee jaar geleden in gebruik nam, wordt nu ook door andere Kringwinkels gebruikt. Ook de Kringwinkel ViTeS uit Vlaams-Brabant sprong op de kar.

De Kringwinkel in Aarschot

De winkels slaan hiermee definitief de weg in van de e-commerce.

Het koopgedrag is in volle expantie waardoor de Kringwinkels voortaan gaan samenwerken en onlinediensten aanbieden. Naast de afdeling Hageland nemen voortaan ook De Kringwinkel ViTeS, De Kringwinkel Antwerpen, De Kringwinkel Maasland, De Kringwinkel De cirkel en De Kringwinkel Den Azalee deel uit van Kringshop.be. “Naast een nieuwe weg om klanten te bereiken is het ook een mooie manier om medewerkers in de sociale economie te helpen om nieuwe vaardigheden te ontdekken. Sommige van onze medewerkers kunnen het fysieke werk in een winkel of een magazijn niet blijven volhouden”, luidt het.

Corona-effect

De Kringwinkel Hageland was al twee jaar actief met het uitbouwen van een webshop en stelt het platform open voor de andere Kringwinkels. Het ideale moment om aan te sluiten vond men bij Kringwinkel ViTeS. “De Kringwinkels zijn retailers. Voor ons gelden dezelfde economische wetmatigheden” zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van de Kringwinkels ViTeS. “Corona deelde flinke klappen uit aan bedrijven, we zijn geen uitzondering”, voegt Luc Daelemans, directeur van ViTeS toe.

Andere Kringloopwinkels volgen voorbeeld

Ondertussen zijn er 37 Kringwinkels verspreid over heel Vlaanderen die zich geëngageerd hebben om een deel van hun aanbod online te verkopen. Hiermee zorgen De Kringwinkels voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod en wordt shoppen vanuit je zetel 24/24 en 7/7 mogelijk.

Uitgebreid online aanbod

Het aanbod op Kringshop.be varieert met een focus op huisraad, decoratie, sport, spel en textiel. “Klanten kunnen kiezen om hun pakket te verzenden via bpost of op te halen in de desbetreffende Kringwinkel”, vertelt Yana Pulinckx van De Kringwinkel Hageland, initiatiefnemer van Kringshop.be

www.kringshop.be