STOOM_9

Starter van de week: STOOM.Vilvoorde // Koffiebar.workspaces

VILVOORDE – Aan de Bergstraat in Vilvoorde opent woensdag STOOM.Vilvoorde // Koffiebar.workspaces. De zaak van Louis Philippe, Eva Vanden Broeck en Lien Warmenbol is onze Starter van de week. 

Wat krijg je wanneer een jong Vilvoords koppel met passies rond interieur, graphic design, architectuur, koffie, ontbijt en lunch in een bank uit de jaren ’70 neerstrijkt? Een bar met heel wat lekkernijen te ontdekken in de wereld van food/drinks en koffies. Medeoprichter Louis Philippe (28): “We bieden in de koffiebar een nieuwe kijk op koffie en al zijn verscheidene brouwmethodes, met daarbij gezonde lekkernijen van ‘s ochtends vroeg tot het vieruurtje. Zowel het klassieke spek met eieren als smakelijke vegan gerechten staan op het menu”, zegt Louis. “Plaats daarbij nog de oude bankkluis als kinderruimte, en de bureaus van de bank die zijn omgetoverd tot workspaces, en je krijgt een uniek concept met uitstraling tot ver buiten Vilvoorde.”

Wie? 

Louis en Eva Vanden Broeck (26-foto vooraan) zijn geen onbekenden in Vilvoorde. Louis was vele jaren aan de slag in de kruitfabriek als barman, curator van verschillende expo’s of van de visuele projecties op het stadhuis bij de opening van de Grote Markt.  Eva, de kersverse graphic designer, is het brein achter de nieuwe huisstijl van het Stedelijk Onderwijs Vilvoorde, en heeft in het Mechelse al tal van koffiebars voorzien van taarten die de smaakpapillen doen tintelen.  Lien Warmenbol (36-foto links)) is zeker ook geen onbekende: zij is één van de centrale personen bij vzw Broeilab die met pop-ups strijdt tegen leegstand. Lien treedt op als rechterhand van elke Vilvoordse start-of pop-up en is steun van alle ondernemende vrouwen. “In deze tijden van thuiswerken en de opkomst van freelancers, komen onze werkruimtes als geroepen. Je kan er ook terecht in de vergaderruimte voor workshops, meetings en opleidingen”, zegt Lien hierover.

Interieur 

Er zijn kosten noch moeite gespaard om een  interieur te realiseren in het pand dat al jaren in zijn eigen schaduw bleef steken door gespiegelde folies. De raampartij die 180° verstrekt van de ruimte zorgt voor een mooie lichtinval en verkleint het contrast tussen exterieur en interieur. De centrale toog en alle tafels werden met een knipoog naar de jaren ’70 op maat gemaakt door het Vilvoordse ‘Atelier MAAT’. Benjamin Wylin, de bezieler van het atelier, stuurde het ontwerp mee in de richting van het eindresultaat. “Hij tipte ons alle speciaalzaken waar we alle aansluitende elementen vonden om het interieur als geheel aan elkaar te koppelen. Gezien we onze zaak openstellen voor jong en oud werd de kluis van de oude CERA bank omgetoverd tot een kinderlijke speelplek waar tekenen, knutselen of gewoon een boekje lezen de jongere bezoekers kan plezieren”, zegt Louis.

Workspaces 

De workspaces op de eerste verdieping zijn voorzien van alle comfort als dempende panelen, lcd schermen en al het
nodige voor meetings, praktijken of brainstormen. “Na 6 maanden verbouwen, onderzoeken, trial en error en vooral Eureka! zijn we eindelijk klaar om de vele nieuwsgierigen met open armen te ontvangen. Laat je onderdompelen in onze groene, half open hotspot om Vilvoorde anno 2020 te voelen, te proeven en te beleven”, zeggen de ondernemers.

Praktisch

STOOM.Vilvoorde // Koffiebar.workspaces is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 8 tot 17 uur of op de wekelijkse zondagse brunch na reservatie. Voor meer info klik je door op deze link