Foto

Sitemark haalt CEO in eigen huis

LEUVEN – Het Leuvense Sitemark, een data-analysebedrijf, heeft met Michiko Lloyd een nieuwe CEO uit eigen huis. Loyd volgt co-founder Vishal Punamiya op die de rol van Chief Strategic Officer op zich neemt. Punamiya blijft wel lid van de board.

Lloyd is intussen al meer dan een jaar aan de slag bij Sitemark: na haar functie als Head of Business Development nam ze vervolgens de rol van Chief Operational Officer op. Lloyd bouwde de afgelopen 20 jaar heel wat ervaring op bij onder andere DHL (Product Development) en het Amerikaanse softwarebedrijf Integration Point waar ze als director een Europees team opstartte en de rol van Vice President Europese operaties vervulde.

Leiderschapsstijl 

“We zijn super enthousiast over deze transitie”, luidt het bij het bedrijf. “Onze klanten, leiderschap, investeerders en operationele teams zullen profiteren van Michiko’s unieke leiderschapsstijl en ervaring.”

Sitemark

Sitemark uit Leuven werd onder de naam  DroneGrid in 2016 opgericht door Vishal Punamiya, Sanislas van der Vaeren en Maxime Bossens. Aanvankelijk was het bedrijf actief als pakjesleverancier met drones maar 2 jaar later volgde de transitie naar data-analysebedrijf en meteen ook de naamsverandering naar Sitemark. Sitemark gaat via drones hoeveelheden data verzamelen die vervolgens via beeldverwerkingstechnologie wordt omgezet in bruikbare data voor de klant. Voor bedrijven heeft deze manier van werken zo zijn voordelen: ze kunnen sneller, meer accuraat én veiliger werken. Bij Sitemark werken ondertussen 40 mensen.