DIEST – Horecazaak La Bas, vooral gekend voor zijn luxetaarten, heeft zijn stek in het centrum van Diest ingeruild voor een gloednieuw onderkomen in de buurt van het station, een hotspot in wording. Aan de Turnhoutsebaan wil het koppel ook meer pendelaars bereiken.
Ondernemers Brenda Jacobs en Steve Vanlaer baten La Bas inmiddels 15 jaar uit. Het koppel zette de zaak op de kaart met de gesmaakte ‘koekjestaart’, gemaakt met petit beurrekoekjes, crème au beurre en topping. La Bas is inmiddels ook een referentie voor luxetaarten à la carte. Klanten vinden dan ook vlot hun weg naar de horecazaak aan de Koning Albertstraat, voor ontbijt, lunch, bubbels en ander lekkers. De bake&take formule slaat aan.
Parking en nieuwe dynamiek
Sinds vorige week is de zaak in de binnenstad ingeruild voor een stek in de buurt van het Diestse station. Op de nieuwe locatie hopen ze met hun concept ook de vele pendelaars te bereiken. “Klanten hebben hier ook meer parkeermogelijkheden dan in het druk bezochte stadscentrum. Bovendien wordt de stationsomgeving de komende jaren in een nieuw kleedje gestoken. Er zal hier dus een heel nieuwe dynamiek ontstaan op een zucht van de binnenstad”, zeggen Jacobs en Vanlaer.
Trends
Het koppel volgt de trends in de horecasector op de voet op met de bedoeling de klanten nog beter te kunnen bedienen. Door de coronacrisis sprongen ze versneld op de e-commercetrein en investeerden ze in een nieuwe website met online bestel-en betaalmodule. Maar er is meer: La Bas is in de wijde regio gekend voor “La Bas komt naar je toe”, waarbij ze telkens een moment bepalen om te leveren in een specifieke regio. De klanten mogen via Facebook telkens mee bepalen waar La Bas de volgende keer met heel wat lekkernijen zal neerstrijken.