Gerlinde – (c) Rosine Pittevils

Starter van de week: Wolfkat en Copykat

LEUVEN – Gerlinde De Bruycker, copywriter, jeugdauteur en samensteller van juwelen, heeft begin dit jaar het concept Wolfkat en Copykat gelanceerd. Gerlinde is onze starter van de week.

Schrijven is een arbeidsintensieve activiteit die heel wat energie opslorpt. Om de “schwung” en de goesting erin te houden, besliste copywriter en jeugdauteur Gerlinde De Bruycker (35) uit Leuven aan de slag te gaan met juwelen. “Schrijven en juwelen samenstellen zijn twee totaal verschillende dingen, maar ze vormen samen wel een deel van mijn persoonlijkheid”, zegt Gerlinde. “Ik typ dan wel graag woorden, ook fysiek bezig zijn met mijn handen vind ik een verademing. Door geregeld het ene of het andere ter hand te nemen, een schrijfpen of een juwelentang, kan ik me blijvend creatief uitleven.” Haar eigen juwelenlabel “Wolfkat” is het concrete bewijs van die aanpak. Oorbellen, kettingen en ringen in een sierlijk strak jasje zijn haar ding.

Nieuw concept

Gelijktijdig met de lancering van Wolfkat stak Gerlinde haar schrijfactiviteiten in een nieuw jasje. “Het was het uitgelezen moment om ook daar iets mee te doen: “Copykat” is het zusje van Wolfkat. Samen vormen ze een nieuw concept met een leuke, onderlinge knipoog.”

Kindje op komst

De communicatiewetenschapper (KU Leuven) zette haar eerste professionele stappen bij de gratis krant Metro waar ze als journaliste in dienstverband aan de slag ging. Die eerste wilde jaren in de schrijversgilde ontdekte De Bruycker ook het métier van het jeugdboek. “Festival!” (13+, Uitgeverij Clavis) werd haar debuut in 2014 en eind dit jaar volgt “De Appelflop” (10+). En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, verwelkomen Gerlinde en haar partner binnen drie weken ook hun eerste kindje. Een nieuwe, spannende fase staat voor de deur. De beschikbare tijd moet herverdeeld worden, maar daar is Gerlinde zich zeker van bewust.

Eigen agenda

“Sinds een jaar of 5 ben ik zelfstandige. Ik ben een freelancer in hart en nieren, die ervan geniet haar job zelf vorm te geven. Waarom zou je je beperken tot één domein? Alle mogelijkheden liggen open als je uit de ‘box’ stapt. In mijn geval: juwelen samenstellen, maar ook jeugdverhalen verzinnen of schrijven in opdracht van PR-bureaus, bedrijven en organisaties. Ik ga voor een baan waarin werkgeluk centraal staat en waarin ik grotendeels zelf mijn agenda bepaal. Dat geeft me gemoedsrust. Na de geboorte van ons kindje zal ik de beschikbare tijd herschikken om de balans privé-werk in evenwicht te houden”, besluit de dertiger.