20200517-EVB_35652

Fitnessen op werkloze festivaltruck? Het kan!

BOORTMEERBEEK/BONHEIDEN – De “werkloze” festivaltrucks van het Boortmeerbeekse bedrijf Primo Tours zullen de komende tijd ingezet worden als fitnessruimte. Met de inzet van de trucks kan fitnesscentrum Green Alive uit Bonheiden haar leden veilig laten sporten.

Fitnesscentra mogen vanaf vandaag onder voorwaarden opnieuw de deuren openen. Om die heropening in veilige en comfortabele omstandigheden te laten plaatsvinden doet fitnesscentrum Green Alive uit Bonheiden een beroep op  transporteur Primo Tours uit Boortmeerbeek.

Loopband op truck 

“Ik kwam in contact met Chris Beukelaers van Primo Tours”, zegt fitnessuitbater François Van Velthoven van Green Alive. “Samen werkten we een plan uit om onze twee sectoren opnieuw te activeren en visibiliteit te genereren. Dus waarom geen grote trailer van een vrachtwagen op onze parking neerpoten? Ook wij zullen nog een tijdje rekening moeten houden met social distancing, en met een trailer waarop fitnesstoestellen zoals een loopband en een spinningfiets komen te staan is afstand houden meteen goed controleerbaar. Gezien de lengte van de trailer, zo’n 18 meter, kan ik er perfect zeven toestellen op kwijt”, legt hij uit. De groepslessen bij Green Alive vinden tot nader orde plaats in de tuin.

Beatles by Girls

Chris Beukelaers, zaakvoerder van Primo Tours, was het idee van zijn collega meteen genegen: “We werken in hoofdzaak voor de festivalsector en mijn vrachtwagens zijn momenteel grotendeels werkloos. In normale omstandigheden zou het voor ons hoogseizoen zijn. Waarom dus niet meewerken aan het idee van Green Alive? Iedereen heeft er baat bij. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om de culturele sector extra in de picture te zetten. Ik ben immers vaste transporteur voor de internationale ‘all female band’ Beatles By Girls. Ook zij delen in de klappen”, verduidelijkt hij. Op een van de trailers prijkt een levensecht spandoek met een foto van de vrouwenband.

Trailercup 

De samenwerking tussen Primo Tours en Green Alive gaat nog een stapje verder. Komende zomer organiseren ze de ‘Trailercup’, naar het voorbeeld van het populaire televisieprogramma. “wij willen vooral de lokale handelaars tussen Mechelen en Leuven heractiveren door twee vrachtwagens in te zetten en bedrijven het tegen elkaar te laten opnemen. Dat kunnen bijvoorbeeld twee concurrerende automerken zijn. Het sportiefste bedrijf ontvangt in augustus de ‘Trailercup’”, luidt het.

Slotevent? 

Beide zaakvoerders willen ook een klein slotevent organiseren, liefst met een optreden van Beatles By Girls: “Een datum hiervoor kunnen we gezien de omstandigheden nog niet vastleggen. We hopen alvast dat kleinere evenementen tegen het einde van de zomer opnieuw mogelijk zijn”, besluit Beukelaers.