JETTE/HALLE – Buurtbiowinkel The Barn opent komende zomer een vijfde filiaal, in Jette. Naast het ruime aanbod bioproducten zullen ook zelf geproduceerde cosmetica en reingingsproducten worden verkocht volgens het “zero waste” concept. Voor de link met de lokale teler wordt er gewerkt met boer Daan uit Halle.
Na een gelijktijdige opening van The Barn in Antwerpen en Elsene, komt de buurtbiowinkel met een nieuwe filiaal op de proppen. In augustus opent de buurtbiowinkel een nieuwe overdekte markt in Jette, goed voor 900 m2 extra winkelruimte met “zero waste” producten. De opening levert 12 extra jobs op, wat het totaal op 120 medewerkers brengt. De opening van een nieuw filiaal was een weloverwogen keuze, ondanks de coronatijd. “Veel klanten hebben ervoor gekozen om de lokale economie te ondersteunen door te kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke producten, terwijl ze tegelijk het plezier van het koken herontdekten”, luidt het bij het bedrijf.
Nieuwe benadering
In zijn nieuwe winkel kiest The Barn voor een nieuwe benadering. Zo wordt er samengewerkt met “La Ressource”, een specialist in “zero waste” cosmetica en reinigingsproducten. “Er was meteen een klik omdat ze dezelfde waarden delen als door de esthetiek van hun pop-up winkel, heel vergelijkbaar met onze winkels. Dit maakte ons snel duidelijk dat ze volledig in lijn waren met wat wij aanbieden”, vertelt Marine Wulleman, de verantwoordelijke van The Barn die in Jette de deuren zal openen. In de winkel zal 120m2 ingenomen worden voor de verkoop van de nieuwe producten.
Teler uit Halle
Met de nieuwe winkel wil The Barn zoveel mogelijk lokaal actief zijn en samenwerken met lokale projecten bijvoorbeeld voor het herverdelen van onverkochte goederen en compostbeheer. Die samenwerking met lokale projecten zal The Barn ook traditiegetrouw verder zetten in Jette waar het de krachten zal bundelen met Daan, een teler uit Halle, die actief is op een terrein van 3 hectare. “Het idee is om nauwer te gaan samenwerken met lokale telers. Daarbij is het belangrijk om aan het begin van het jaar rond de tafel te zitten om de volumes en de teeltplannen voor het komende jaar te bespreken.”, besluit The Barn.