9b3fa40c-69e7-11ea-939d-815d380c4aa2_web_translate_0_0__scale_0.10349884_0.10349884__

Taxibedrijf levert frietjes aan huis

ZAVENTEM – Het Zaventemse taxibedrijf Taxi Walter zag het aantal klanten sinds het begin van de crisis terugvallen met 90%. Omdat een stilstaande taxi handenvol geld kost, besliste het bedrijf tijdelijk frietjes aan huis te leveren. Dat meldt Taxipro, het vakblad voor de taxisector. 

Taxi Walter, gevestigd aan de Leuvensesteenweg in Zaventem, bereikte een akkoord met de Nossegemse frituur Pat@Frit voor de levering van frietjes aan huis. Binnen de 25 minuten brengt de taxichauffeur de bestelling ter plaatse.

Tot 50 leveringen per dag 

Voor de levering aan huis wordt een extra bijdrage van 5 euro gevraagd, dat integraal naar de taximaatschappij gaat. Ervan leven kan het bedrijf niet. “Het project met de frituur levert ons niet veel op maar op sommige dagen doen we wel tot 50 leveringen aan huis”, luidt het bij Taxipro.

Omzetverlies

Taxi Walter draait nog maar 5 procent van de normale omzet. “Door de crisis verliezen we per maand een half miljoen euro aan omzet. Ik heb een honderdtal bestuurders in dienst die ik niet meer kan tewerkstellen. Er zijn er maar zo’n vijf aan het werk”, luidt het.

Wanden in plexiglas 

Voor de bescherming van het personeel installeerde Taxi Walter recent nog vier wanden in plexiglas in enkele taxi’s.