KEERBERGEN – Yoeri Jansen, zaakvoerder van het Keerbergse restaurant Postelein, is gestart met een afhaalservice. “Dat idee speelde al langer in mijn hoofd maar het kwam er door tijdgebrek en organisatorische hindernissen nooit van. Met de coronacrisis en de (tijdelijke) sluiting van mijn zaak is de opstart van de take away in een stroomversnelling geraakt”, zegt Yoeri.
Net als zijn collega’s moest Yoeri Jansen zijn restaurant Postelein in het belang van de volksgezondheid (tijdelijk) sluiten. Elk nadeel heb z’n voordeel zei ooit een begenadigd voetballer. En dat is ook zo in de horecawereld.
Stroomversnelling
“Mijn dochter Laura vroeg me recent waarom ik niet zou beginnen met een take away”, zegt Yoeri. “Dat idee speelde al langer in mijn hoofd omdat klanten eerder al vroegen achter ons zelfgemaakt brood en speculoostaart. Door tijdgebrek en organisatorische hindernissen is het er nooit van gekomen. Met de coronacrisis en de (tijdelijke) sluiting is de opstart van de afhaalservice van hoge kwaliteit in een stroomversnelling geraakt. De kans is zelf reëel dat ik na de crisis doorga met het concept.” Met de afhaal wil Yoeri ook een jonger publiek aanspreken, dat lekker eten weet te appreciëren maar niet altijd de financiële middelen heeft voor een duurder restaurantbezoek.
Weekmenu
Klanten die een beroep doen op de take away van Yoeri kunnen net als in het restaurant rekenen op producten van hoge kwaliteit. “Het eten moet het niveau van het restaurant halen. Daar sta ik op. Onze klanten serveren we afgewerkte gerechten met extra aandacht voor de presentatie. Elke week op maandag bied ik een nieuw menu aan, aangevuld met enkele suggesties die aangepast kunnen worden in functie van de wensen van de klanten”, luidt het. Behalve zijn resto, die plaats biedt voor maximum 30 personen, werkt Yoeri op vraag ook uitgewerkte gastronomische thuisconcepten uit.
Op afspraak
Yoeri werkt op afspraak, telefonisch of online. “Dat helpt om wachtrijen te voorkomen zodat de “social distancing” gegarandeerd is. In de regio Keerbergen, Haacht en Tremelo lever ik ook gratis aan huis”, klinkt het. Geïnteresseerden bestellen een dag op voorhand (vóór 20 uur), 7 op 7. Alle gerechten en de suggesties zijn ook apart verkrijgbaar.
Tewerkstelling
In coronavrije tijden stelde Jansen een persoon vast te werk. Hij deed ook een beroep op 8 flexijobbers. Postelein bestaat eind dit jaar 20 jaar.