LEUVEN – Dataroots, expert in artificiële intelligentie, heeft RootLabs voorgesteld. Het doel van deze community is om het potentieel van artificiële intelligentie via onderzoek verder te ontluiken en deze kennis vervolgens te delen via eigen initiatieven en events.
Het Leuvense Dataroots gaat prat op AI-implementaties bij klanten met een gegarandeerde ROI. Oprichters Jonas Tundo en Bart Smeets streven ernaar om met Dataroots een Belgisch AI-competentiecenter te worden. De volgende stap in die groei is de lancering van RootLabs. Die community richt zich op AI-onderzoek en brengt academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties rond de tafel om de mogelijkheden van AI verder te verkennen.
Van alles te leren
RootAcademy
Een van de stokpaardjes van RootLabs is de RootAcademy, het interne opleidingsorgaan van Dataroots dat volop in ontwikkeling is en voor alle nieuwe processen en technologieën steeds de beste oplossingen en werkwijzen naar voren schuift. “Levenslang bijleren zit ingebakken in onze bedrijfscultuur”, verklaart operationeel directeur Bart Moens. “Het is een belangrijke manier om de skills van ons sterk groeiende en diverse team te blijven aanscherpen. Iedereen kan van elkaar leren en krijgt de kans om dit te blijven doen. Mensen die bij ons aan de slag gaan, verwachten dat we hen bijstaan in hun ontwikkeling. Als techbedrijf is het sowieso een absolute noodzaak om steeds op de hoogte te zijn van alle nieuwe technologieën en onze werknemers de kans te geven om samen met ons te blijven groeien.”
RootCamp en ontbijtsessies
Naast interne kennisdeling, is het doel van RootLabs om mensen uit de bedrijfs- en academische wereld te samen te brengen. Dit gebeurt tijdens verschillende RootCamp-sessies, waar studenten en mensen die AI op operationeel niveau implementeren met elkaar in contact komen. Die sessies worden maandelijks georganiseerd en gaan verder in op verschillende AI-topics. Om de kennisdeling verder te stimuleren organiseert Dataroots via RootLabs ten slotte verschillende open events zoals ontbijtsessies voor mensen die met AI werken.