ERC216zi_[MAM-50522]

Jungheinrich behaalt grote onderscheiding voor compacte stapelaar

LEUVEN – Jungheinrich, het internationale bedrijf voor vloertransportmiddelen, logistieke systemen en diensten, heeft een grote onderscheid behaald voor haar compacte stapelaar ERC 216zi. In de categorie “Automobielen/Voertuigen” won de onderneming, met een vestiging in Leuven, de IF Design Award.  

De ERC 216zi is de kortste truck in zijn klasse dankzij de geïntegreerde lithium-ion batterij, wat de stapelaar compact en wendbaar maakt voor betere prestaties in smalle gangen. Ook de veiligheid is erop vooruitgegaan dankzij het nieuwe, driezijdige platform en het bestuurdersdak. Deze innovaties hebben Jungheinrich geen windeieren gelegd. Het bedrijf behaalde de wereldbekende IF Design Award in de categorie “Automobielen/Voertuigen”. Deze prijs wordt al sinds 1953 uitgereikt en wordt beschouwd als de oudste onafhankelijke designprijs.

“Helemaal andere benadering”

“Soms moet je iets helemaal anders benaderen en dat is precies wat we met de ERC 216zi hebben gedaan”, zegt Christian Erlach, Board Member voor Marketing & Sales bij Jungheinrich. “De geïntegreerde lithium-ion batterij maakt een revolutionair truckontwerp mogelijk. Met een L2-maat van 1.245 mm is hij minstens 170 mm korter dan vergelijkbare trucks en daardoor verreweg de meest compacte en wendbare elektrische stapelaar op de markt. Het is de perfecte truck voor kleine magazijnomgevingen waar onze klanten desalniettemin heel hoog willen kunnen reiken.“

(Meer info onder de foto)

Ergonomie

Bij de ontwikkeling van de ERC 216zi heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan de ergonomie van de truck. Een vast staplatform met vaste zijwanden biedt de bestuurder ondersteuning en comfort. “De bedieningselementen zijn zo geplaatst dat de truck intuïtief kan worden bediend. De volledig opnieuw ontworpen elektrische disselbesturing smartPILOT maakt nauwkeurig en makkelijk sturen met één hand mogelijk. Een 4-inch display zorgt voor een duidelijk overzicht”, luidt het. Het bestuurdersdak beschermt de operator dan weer tegen vallende voorwerpen.

Leuven

Jungheinrich (1953°) heeft zijn hoofdzetel in Hamburg (Duitsland), en is vertegenwoordigd in 40 landen over de hele wereld met eigen directe verkoopkantoren en in ongeveer 80 andere landen via partnerbedrijven. Jungheinrich stelt wereldwijd 18.000 mensen tewerk en haalde in 2018 een groepsomzet van 3,8 miljard euro. De vestiging in Leuven heeft ongeveer 250 mensen op de payroll.