IMG_4569 Hotel Kronacker opent de deuren.

Hotel legt langverblijvers te slapen in bankgebouw

TIENEN – De directie van Hotel Kronacker in Tienen start deze zomer met de verbouwing van het oude bankgebouw aan de Dokter J. Geensstraat. In het statige pand komen 17 aparthotels en een vergaderruimte. Achteraan het hotel zijn de dakwerken aan de serre al gestart. Daar komt een feestzaal met een capaciteit van 200 gasten. 

Klanten weigeren omdat je zaak volzet is of bedrijven die hun gasten na de werkuren begeleiden naar hotels in Leuven of Brussel: de Tiense hoteleigenaar Tom Decuypere van Hotel Kronacker ziet het niet graag gebeuren. Om die “verloren” klanten aan zich te binden besliste Decuypere het oude bankgebouw in de Dokter J. Geensstraat aan te kopen en te verbouwen. Het pand was ook een tijdje de thuisbasis van softwarebedrijf Obasi. “In het pand komen 17 studio’s (keuken en badkamer inbegrepen) van elk ongeveer 35m2. De doelgroep zijn gasten  die minstens een week blijven”, zegt Decuypere.  Klanten bepalen zelf hoeveel services ze willen bovenop het standaardaanbod.

Kluizendeur intact 

In de lokettenzaal op het gelijkvloers komt een uitgeruste vergaderzaal voor 120 personen. De kluis in de kelder? Die is weggehaald maar de zware kluizendeur is er nog wel. “Allicht zal ik in die ruimte mijn voorraad opslaan”, zegt Tom.

Jaar verbouwen 

De start van de werken is gepland voor komende zomer. Decuypere wacht momenteel nog op de omgevingsvergunning. Binnenin het pand worden alle nutsvoorzieningen en ramen vervangen. Er komt een nieuw dak dat uitgerust wordt met zonnepanelen en een zonneboiler. Voor een zo efficiënt mogelijk energieverbruik zullen de achter-en zijgevels extra geïsoleerd worden. Ook de binnenkant van de voorgevel, een stadsgezicht, wordt extra geïsoleerd. Met de verbouwingen is een investering van ongeveer 1 miljoen euro gemoeid. De werken zullen klaar zijn tegen de zomer van 2021.

Feestzaal 

Intussen zijn de dakwerken gestart aan de achtergelegen serre, waar een feestzaal zal uitgebouwd worden voor maximum 200 gasten.