IMG_3679

Gewezen garagehouder neemt wijnhandel over

ROTSELAAR/LUBBEEK – Bernard Van Dievoet (60) uit Lubbeek, gewezen garagehouder, wijndocent, sommelier en wijnmaker in Frankrijk én België, heeft wijnhandel WineShare in Rotselaar overgenomen. 

Johan Rosius bouwde WineShare, aan de Stationsstraat in Rotselaar, uit tot een succesvolle wijnhandel. Rosius leverde onder andere wijnen aan de bekende restaurants The Jane, Wald, Noun en Tafelrond,…Rosius wil het voortaan wat rustiger aan doen en gaat op “pre-pensioen”. “Het cliché luidt dat je moet stoppen op het hoogtepunt”, zegt Rosius. “WineShare, opgericht in 2011, is een bloeiende en zeer gezonde onderneming, dankzij zijn fantastische klanten. Het was een intense periode, waar ik een even intense voldoening uit haalde. Wat me vooral zal bijblijven zijn de vele fijne ontmoetingen met wijnliefhebbers, chefs, sommeliers en wijnmakers die mijn wijnhart geïnspireerd hebben én me als mens hebben verrijkt. Waarvoor heel veel dank!”

Europa en Nieuwe Wereld 

WineShare, met een focus op Europese wijnen en een klein beetje wijnen uit de Nieuwe Wereld,  blijft in zijn huidige vorm verder bestaan onder leiding van de nieuwe eigenaar, Bernard Van Dievoet. “Zes jaar geleden heb ik mijn zaak (VW autogarage Geens in Leuven, nvdr.) verkocht. Dan ben je 54 jaar, en zit je thuis. Ik wilde terug wat structuur in mijn leven, waardoor je ook opnieuw vrije tijd hebt. Tot voor kort had ik niets anders dan vrije tijd. De balans was er niet. Ik ben dan ook heel blij dat ik met deze zaak aan de slag kan gaan”, zegt Bernard.

Maurice Fol 

Van Dievoet is ook zaakvoerder van Belvin, een overkoepelende structuur van 3 wijngaarden; 1 bestaande wijngaard (44 jaren oud-aangeplant door Maurice Fol) in Linden, 1 wijngaard (5 jaren oud) in Houwaart en één wijngaard in Lubbeek; alle drie behoren ze tot het het Hageland. Aangeplante druivensoorten zijn Chardonnay, Ortega, Müller-Thurgau, Pinot gris, Acolon (Blaufränkisch x Dornfelder) en Cabaret Noir. Van Dievoet doceert ook de opleiding tot wijnmaker bij Syntra in Haasrode.

Over de financiële details van de overeenkomst is niet gecommuniceerd.