ZEMST – De Raad van State verplicht Havicrem, de intercommunale die het crematorium in Zemst beheert, gewezen directeur Frank De Bock opnieuw in dienst te nemen. De Bock werd in 2015 ontslagen maar volgens de Raad van State zijn er bij dat ontslag procedurefouten gemaakt.
Havicrem bevindt zich in een lastig parket nu de Raad Van State de intercommunale rond het crematorium in Zemst verplicht ex-directeur Frank De Bock opnieuw in dienst te nemen. De Bock werd in 2015 om dringende redenen ontslagen omdat hij beticht werd van gesjoemel. Hij zou een bankpas van de intercommunale gebruikt hebben voor privéaankopen. De Bock vocht met succes zijn ontslag aan bij de Raad van State én toenmalig Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).
Procedurefouten
Kort daarop startte Havicrem een tweede procedure op maar De Bock trok opnieuw naar de Raad van State. Die oordeelt nu ook dat het ontslag niet volgens het boekje is verlopen. De Raad van State zegt dat de man opnieuw in dienst genomen moet worden.
“Alleen maar verliezers”
“In dit dossier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers. Ik kijk er wel naar uit om opnieuw de vereniging en het bestuur te kunnen bijstaan. Ik ken de sector heel goed en vond het enorm boeiend om het crematorium te realiseren. Ik vind het nog altijd een boeiende uitdaging om het project, in een steeds moeilijker economische context, verder uit te bouwen”, zegt De Bock bij Ringtv.
Preventieve schorsing
Of De Bock opnieuw aan de slag kan, is nog maar de vraag. Havicrem heeft de man nu preventief geschorst. Daarmee wil de intercommunale beletten dat hij op een dag komt opdagen in het crematorium. Ze gaat ook met advocaten de nodige stappen ondernemen. De Bock zelf beweert dat de vele procedures Havicrem tot nog toe meer dan een miljoen euro heeft gekost.