IMG_3600

Horecafamilie keert terug naar roots met “surf & turf”

TREMELO/HAACHT – De horecafamilie Van der Sanden uit Haacht keert terug naar de roots met de combinatie van vlees en vis op het bord: surf & turf. Restaurant Rootz “surf & turf” opende recent de deuren aan de Kruisstraat in Tremelo.

“Surf & turf”, da’s het lekkerste van de zee en het beste van het land gecombineerd op je bord. Veel restaurants zijn er niet in ons land die dit concept aanbieden. Restaurant Rootz “surf & turf” is een nieuwkomer in het genre. Ongeveer een maand geleden opende de zaak aan de Kruisstraat in Tremelo. “We willen de combinatie van vlees en vis toegankelijk maken voor iedereen, met een lunch-,en avondkaart”, zegt medezaakvoerder Glenn Van der Sanden (30). “Tussendoor kunnen klanten bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld een pannenkoek, een Brusselse wafel of een snack,”

Rootz “surf & turf” is een familiezaak pur sang: behalve Glenn zijn ook zus Jill (28), broer Jesse (20) en mama Veronique  (53) er aan de slag. (Stief)papa Danny Hoebreckx (57) werkt achter de schermen mee en baat samen met Veronique ook het Haachtse verwarmingsbedrijf Flam Control uit.  In totaal telt het team een tiental vaste krachten (zaakvoerders inbegrepen), aangevuld met een twintigtal flexijobbers en jobstudenten. Niet iedereen is continu aan de slag in Rootz “surf & turf”. Geregeld wisselt de ploeg van locatie omdat de familie ook brasserie ’t Goe Gedacht in Haacht in portefeuille heeft. “In augustus 2012 openden mijn mama, mijn zus en ikzelf de brasserie aldaar”, klinkt het.

(Lees voort onder de foto)

Interieur 

Over het interieur van Rootz “surf & turf” is grondig nagedacht. “Mijn mama en zus hebben onder andere de stoffen van de gordijnen uitgekozen en hebben ervoor gezorgd dat het buitenleven ook binnen terug te vinden is, door het gebruik van hout en de geaarde kleuren. Voorts tonen we de klanten onze producten: de rijpingskast met het vlees en het aquarium met de kreeften en oesters staan in de zaak en zijn een eye catcher”, luidt het.  Na het eten kunnen de klanten bij een glas nog iets bespreken of nagenieten in de lounge.

Feest-en vergaderzaal

Rootz “surf & turf” biedt binnen plaats aan ongeveer 70 gasten, tijdens de zomerperiode komt het terras erbij. Achteraan is er nog een zaaltje dat geschikt is voor feestjes of vergaderingen tot 35-40 personen. Rootz “surf & turf” is gesloten op zondag en maandag.